Кевин може да е най-високото мъжко куче в света, но

...
Кевин може да е най-високото мъжко куче в света, но
Коментари Харесай

Рекорд на Гинес: Догът Кевин е най-високото куче

Кевин може да е най-високото мъжко куче в света , само че това не значи, че е задоволително огромен , с цел да бъде оставен самичък у дома …И да, оттова идва името му /бел. ред. – от кино лентата „ Сам у дома “. Немският дог завоюва купата на Рекордите на Гинес поради размерите си – 0,97 м от краката до холката . Това е междинният растеж на тригодишно дете. А междинният размер на мъжки дог е към 0,76 м до холката .

Кевин наследи немския дог Зевс, който трагично почина на тригодишна възраст предходната година. Новият рекордьор живее в Уест Де Мойн, Айова, Съединени американски щати, с любящите си стопани Трейси и Роджър Улф и техните деца – 12-годишният Александър и 10-годишната Ава , както и многочислените си братя и сестри животни – три кучета и четири котки , както и кокошки, кози и коне.

Тригодишното кученце е най-хубавият образец за „ гальовен колос “ . Той не обича нищо повече от сънливост на дивана и даже се заяжда с майка си , в случай че някой седи на обичаното му място. Четириногото е огромен почитател на гушкането, само че прахосмукачката е най-страшното нещо, което е виждал.

Дори измерването за опита му за слагане на формален връх се е оказало мъчно , защото горкият Кевин се е изплашил от измервателната лента .

„ Кевин е олицетворение на гальовен колос “, споделя Трейси, добавяйки: „ Всъщност той се опасява от доста неща. /…/ Той се опасява от прахосмукачката и няма да разреши да се приближи на към 2 метра от него! Ще скочи и ще избяга, с цел да се измъкне от нея. “

Трейси, която работи във ветеринарна клиника , споделя, че Кевин е „ огромно бебе “ и постоянно се държи по този начин, като че ли няма визия какъв брой е огромен . Той непрестанно се опитвал да се пъхне в дребни кревати , да седне върху стопаните си и да прави всичко, което вършат по-малките кучета . Кевин отделя огромно внимание на релаксацията си . Трейси изясни: „ Той в действителност не обича да седи. Или ще стои прав, или ще легне. Мисля, че краката му са прекомерно дълги. “

Трейси и фамилията й взели Кевин вкъщи, откакто са изгубили обичания си дог Кора .

„ Той ми подсети толкоз доста за Кора “ , призна Трейси. „ И двамата бяха датчани с черна украска. Съпругът ми и аз не казахме на децата, само че ги взехме и отидохме да го забележим. Той незабавно се втурна към нас и ние разбрахме, че е наш. Той беше толкоз отзивчив, още през цялото време. /…/ Моментът беше съвършен за нас. Известно време не желаех да си взема немски дог, откакто загубихме предходния ни. Но децата бяха дребни и взехме решение, че едно кученце би било отлично за тях. “

И той в действителност се е оказал идеалното допълнение към фамилията , установявайки изключително тясна връзка с Александър, с който прекарва по-голямата част от времето си.

Кевин яде сред 6 и 10 чаши храна всеки ден и поддържа стройната си фигура, макар че е много мързеливо момче. Трейси иронизира: „ Любимото занятие на Кевин евентуално е да подремва на дивана. “

„ Кевин е занимателен и е супер другарски надъхан. Всъщност прекомерно другарски. Не искаш да държиш устата си отворена прекалено много, когато той е наоколо… “, разясняват стопаните му.

Но всички обичат да го гледат, стига да не бъдат бити от опашката му . Разбира се, той има и своята палава страна – като кражба на храна от кухненските плотове.

„ Кевин може да бъде твърдоглав “, споделя Трейси и добавя: „ Той може да бъде своеволен. Обикновено е обвързвано с храната. Иначе той нормално е много положително момче. “

Кевин получава доста внимание , където и да отиде, и несъмнено му харесва да бъде в светлината на прожекторите . Трейси споделя: „ Официално Кевин да бъде най-високото куче в света е в действителност вълнуващо за нашето семейство. /…/ Смешно е, тъй като като кученце ние просто продължавахме да си мислим – „ Той продължава да пораства и пораства. “ Той е най-високото куче, което в миналото съм виждала и да има това отличие е в действителност вълнуващо “.

Запознайте се с Бао Зи – котката, караща скейборд, която с лекост влезе в историята на върховете на Гинес

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР