Кевин Майер не е губил състезание в десетобоя от Олимпийските

...
Кевин Майер не е губил състезание в десетобоя от Олимпийските
Коментари Харесай

Има ли сили Кевин Майер за световен рекорд в десетобоя?

Кевин Майер не е губил съревнование в десетобоя от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година От отказването на Аштън Ийтън Майер окупира върха в многобоя, само че към момента счита, че има три дисциплини, върху които има какво да поработи.

“Тази година това са скокът на дължина, овчарският скок и 1500 м. В скока на дължина имам още работа върху техниката. Също би трябвало и да преоткрия най-хубавото си равнище на 1500 м. В Лондон си бях обезпечил международната купа (преди 1500 м). Исках да направя положително време, само че не устоях. Бях смутен. Исках да имам опциите да тичам добре на тази дистанция”, сподели Майер.

Майер, който тренираше в Доха и Маями преди началото на сезона, към този момент записа персонален връх на 60 м/пр от 7.83 сек във Вал де Руи през уикенда.

“На трудностите още веднъж имам напредък и нямам самообладание да видя резултата си в края на състезанието”, съобщи французинът преди този момент съревнование.

Следвадващият му старт е в Париж на 7 февруари, когато ще взе участие в триатлон (60 м/пр, скок дължина и гюле) преди Световното състезание в Бирмингам. От 1 до 4 март във Англия 25-годишният французин ще преследва втора международна купа в границите на седем месеца.

Планетарният конгрес в Бирмингам обаче е единствено стъпка по пътя му към Европейското състезание в Берлин през лятото, което е неговата съществена цел за 2018-а.

“Честно, моята подготовка не е фокусирана върху Бирмингам, Европейското състезание в Берлин е по-важно”, добави той.

Ще има ли сили Майер да усъвършенства международния връх в десетобоя от 9045 точки, подложен от Аштън Ийтън в Пекин през 2015 година? Французинът заема шесто място в международната класация за всички времена с 8834 точки.

“Световният връх не е в съзнанието ми. Не знам по кое време ще се случи. Ако се случи - само че аз знам, че имам капацитет да го направя. Но в случай че мисля за точките, ще мисля по-малко за дисциплините си и това няма да ми помогне много”, приключи Майер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР