Кевин Майер и Нафисату Тиам спечелиха титлите в седмобоя и

...
Кевин Майер и Нафисату Тиам спечелиха титлите в седмобоя и
Коментари Харесай

Майер и Тиам атакуват европейските титли в седмобоя и петобоя в Торун

Кевин Майер и Нафисату Тиам завоюваха купите в седмобоя и петобоя на Европейското състезание по лека атлетика в зала в Белград през 2017 година и в този момент ще се опитат да повторят триумфа си на континенталния конгрес в Торун през март.

Майер усъвършенства европейския връх в седмобоя в сръбската столица, откакто събра актив от 6479 точки. Само година по-късно французинът прати в историята и международния връх на Ащън Ийтън в десетобоя, откакто завоюва конкуренцията в Талънс (Франция) с 9126 точки.

View this post on Instagram

Следващите два сезона Майер се бори с травми, само че той към този момент си обезпечи олимпийска виза за Токио, откакто през декември предходната година завоюва съревнование във Франция с 8522 точки. Това ще бъде трета олимпиада за Майер, който има сребърни оценки от Лондон 2012 и Рио 2016, където остана след Ийтън.

На базата на ранглистата в десетобоя за 2019 и 2020 година, Майер има обезпечено присъединяване в седмобоя в Торун. Другите десетобойци с сходна привилегия са естонското дуо Майсел Уибо и Янек Ойглейн, германецът Кай Казмирек и Питер Браун от Нидерландия.

View this post on Instagram

Тиам затвърди олимпийската си купа в седмобоя от Рио де Жанейро през 2016 година и с европейска купа в петобоя в Белград през 2017 година В сръбската столица белгийката събра актив от 4870 точки, което е второто най-хубаво достижение в историята в дисциплината. По пътя си към европейската купа тя реализира 1.96 м в скока на височина.
Другите дами, които към този момент имат обезпечено място на континенталния шампионат в Торун в петобоя, са бронзовата международна медалистка Верена Прайнер и нейната съотборничка от Австрия Ивона Дадич, която остана втора след Тиам в Белград. Унгарката Ксения Крижан и нидерландката Надин Броерсен също имат право на присъединяване в Торун.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР