Кевин Маккарти обявява разследване за импийчмънт на Байдън

...
Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти (R-CA) обяви във
Коментари Харесай

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти (R-CA) обяви във вторник, че е одобрил разследване за импийчмънт на президента Байдън и задгранични бизнес сделки на 53-годишния син на Байдън Хънтър.

„Нареждам на нашите комисии на Камарата да започнат официално разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън“, каза Маккарти на пресконференция в Капитолия.

Байдън са насърчили „култура на корупция, ” каза Маккарти, преди да изрече куп финансови цифри, за които твърдеше, че са доказателство за неправомерни действия.

Макарти продължава напред с разследването за импийчмънт, като същевременно заобикаля пълното гласуване в Камарата на представителите, нещо, което той конкретно критикува бившия председател на Камарата на представителите. Нанси Пелоси (D-CA) за действията, когато Доналд Тръмп беше президент. Решението беше обрат за Маккарти, който преди това каза, че ще гласува по въпроса. Обикновено ще са необходими 218 гласа, за да продължите и не е ясно дали McCarthy ще има достатъчно подкрепа.

Това съдържание не е налично поради предпочитанията ви за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Преместването е сериозна критика на републиканците в Камарата на представителите, които отдавна вдигнаха шум около това, че Хънтър Байдън търгува с името на баща си, без конкретни доказателства за каквото и да е нарушение от страна на президента. Но откриването на разследване за импийчмънт означава, че Републиканската партия ще може да получи материали като банковите записи на семейство Байдън – което служители на Белия дом казват, че е малко повече от глупава задача.

„Тази логична следваща стъпка ще ни даде комитетите имат пълната власт да събират всички факти и отговори за американската общественост“, каза Маккарти. „Точно това искаме да знаем – отговорите.“

Проучването, каза Маккарти, ще бъде водено от представителите на Републиканската партия Джеймс Комър, Джим Джордан и Джейсън Смит. Тримата не крият дълбоката си подкрепа за Тръмп, чиято дъщеря и зет спечелиха до 640 милиона долара от частни начинания, докато бяха на заплата в Белия дом. Хънтър Байдън, от друга страна, не е държавен служител.

Иън Самс, специален асистент на президента и старши съветник и говорител на консултантската служба на Белия дом, се обърна към X, бивш Twitter, за да даде отдушник неговите разочарования.

Това съдържание не е достъпно поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

„Марджъри Тейлър Грийн казва на Маккарти да извърши импийчмънт, в противен случай тя ще затвори правителство“, публикува Самс няколко часа преди съобщението на Маккарти. „Откриването на импийчмънт въпреки нулевите доказателства за неправомерни действия от POTUS е просто червено месо за крайнодесните, така че те могат да продължат безпочвено да го атакуват. Те го признават.“

Разследване за импийчмънт не означава, че Байдън вече е импийчмънт. Разследването е първа стъпка, наблюдавана от съдебната комисия на Камарата на представителите и има за цел да установи дали има достатъчно доказателства за повдигане на членове за импийчмънт.

Ходът на Маккарти е сигнал за капитулация пред най-крайните елементи на републиканската конференция, който заплаши да парализира Вашингтон, като блокира решението за ограничаване на дълга, ако Байдън не бъде разследван. И двете страни трябва да постигнат сделка до 30 септември.

Прочетете повече в The Daily Beast.

Вземете най-големите новини и скандали на Daily Beast направо във входящата си кутия. Регистрирайте се сега.

Бъдете информирани и получете неограничен достъп до несравнимите отчети на Daily Beast. Абонирайте се сега.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР