Кевин Магнусен направи изненадата на сезон 2022 във Формула 1,

...
Кевин Магнусен направи изненадата на сезон 2022 във Формула 1,
Коментари Харесай

Кевин Магнусен и Хаас хвърлиха бомбата и спечелиха квалификацията в Бразилия

Кевин Магнусен направи изненадата на сезон 2022 във Формула 1, откакто се възползва оптимално от смесените условия и завоюва квалификацията преди спринта за Гран При на Сао Пауло.

Датчанинът излезе първи на пистата при започване на третата фаза на квалификацията със сликовете и съумя да запише време от 1:11.674, като тъкмо когато той приключи своя летящ тур над трасето още веднъж стартира да вали. Това не разреши на останалите водачи да подобрят достижението на Магнусен, който за първи път в своята кариера печели подготовка във Формула 1.

Най-близо до него се приближи международният първенец Макс Верстапен, който записа време с 0.203 по-слабо от това на водача на Хаас. Трети на стартовата решетка на следващия ден ще бъде Джордж Ръсел, който бе с 0.385 по-бавен от Магнусен. Британецът бе и единственият водач, който се озова в зоната за сигурност в хода на сесията, малко откакто приключи своя летящ тур в третата фаза на квалификацията.

Това наложи прекъсването на сесията, а при нейното обновяване пистата бе прекомерно мокра, с цел да могат водачите да подобрят своите първични резултати. Така четвърти и пети на стартовата решетка на следващия ден ще бъдат някогашните съотборници Ландо Норис и Карлос Сайнц, а двамата водачи на Алпин Естебан Окон и Фернандо Алонсо ще потеглят шести и седми.

Люис Хамилтън ще потегли осми на следващия ден, а на петата редица ще бъдат двамата кандидати за второто място в крайното класиране във Формула 1 през 2022 година Серхио Перес и Шарл Леклер. Монегаскът пое цялостният риск в третата фаза на квалификацията, започвайки своето присъединяване в нея с гумите интермедия.

Това обаче се оказа изцяло неверното решение и той ще потегли едвам 10-ти на следващия ден. Перес пък направи своята летяща обиколка блокиран тъкмо зад водача на Ферари, което му коства извънредно доста време и той нямаше късмет да се пребори за освен това от деветата позиция.

Първи отвън топ 10 на стартовата решетка в утрешния спринт ще бъде Алекс Албон, който направи съвършен квалификацията с комплицираните условия на „ Интерлагос “ през днешния ден. Освен тайландецът отстранени след вторите 15 минути на сесията за място, в чийто край над пистата още веднъж стартира да вали, бяха Пиер Гасли, Себастиан Фетел, Дениъл Рикардо и Ланс Строл.

Аут след извънредно трагичната първа фаза на квалификацията, в която пистата непрекъснато изсъхваще и ставаше по-бърза, бяха Никола Латифи, Гуаню Джоу, Валтери Ботас, Юки Цунода и Мик Шумахер.

Уикендът за Гран При на Сао Пауло във Формула 1 продължава на следващия ден с втората свободна подготовка, която ще започва в 17:30 часа българско време. В нея отборите няма да имат право да вършат промени по настройките на своите коли, които към този момент са в изискванията на „ закрит парк “. Това значи, че във втория час всички ще се концентрират върху дългите серии от обиколки, в подготовката си за спринта и надпреварата. Самият спринт пък ще стартира в 21:30 часа българско време на следващия ден вечерта.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР