Кевин Гроскройц, бивш халф на Борусия Дортмунд, смъкна още едно

...
Кевин Гроскройц, бивш халф на Борусия Дортмунд, смъкна още едно
Коментари Харесай

Бивш германски национал подписа с клуб от шеста дивизия в Германия

Кевин Гроскройц, някогашен халф на Борусия Дортмунд, смъкна още едно равнище в немската футболна пирамида и от идващия сезон ще играе в шеста дивизия. През есента той ще играе за Вакер Оберкастроп, който е основан наоколо до родния за играча Дортмунд.

34-годишният Гроскройц е част от петодивизионния Бовингхаузен, само че халфът загуби позицията си на играещ треньор след червен картон в последния мач. 

Гроскройц игра за Борусия Дортмунд от 2009 до 2015 и завоюва две трофеи в Бундеслигата. Той има шест мача за националния тим и бе част от състава на международните финали в Бразилия, само че не взе присъединяване в мачовете.

След края на кариерата си в Дортмунд, Гроскройц подписа с турския гранд Галатасарай, само че не изигра нито един мач. След това той се завърна в Германия и облече екипа на Щутгарт, за който записа 26 мача и един гол. Халфът обаче бе изпъден от тима след сборичкване в бар и други произшествия отвън терена. 

През идващия сезон Гроскройц игра за Дармщадт, а по-късно халфът бе част от Юрдинген. Той постави завършек на професионалната си кариера през 2021, след което се причисли към Бовингхаузен. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР