Кевин Дюрант вкара 26 точки, Ерик Гордън добави 21, а

...
Кевин Дюрант вкара 26 точки, Ерик Гордън добави 21, а
Коментари Харесай

ОБЗОР: Ник Нърс се завърна в Торонто, Филаделфия с победа

Кевин Дюрант вкара 26 точки, Ерик Гордън добави 21, а Финикс Сънс елементарно се оправи с Юта Джас със 126:104 в шампионата на Националната баскетболна асоциация. За Слънцата това е втора победа в три мача от началото на сезона.

Те преобладаваха в огромна част от срещата и откакто взеха водачеството в първите минути, в никакъв случай по-късно не позволиха поврат. На полувремето поведоха с 16 точки разлика, а в средата на третата част към този момент имахa преднина от 30. Успехът е още по-впечатляващ, защото те играха и без двама значими играчи, считани за основополагащи в стартовата петица. Дивайн Букър има травма в глезена, а Брадли Бийл е с болки в гърба, като и двамата досега са пропуснали и трите срещи.

Но с изключение на Дюрант, който поведе отбора, през днешния ден Грейсън Алън завърши със 17 точки, до момента в който босненецът Юсуф Нуркич вкара 10, като добави 6 асистенции и взе 7 битки. За Джаз Лаури Марканен вкара 19 точки, от които пет тройки. Колин Секстън завърши с 14, въпреки да започва мача от аварийна пейка. Новобранецът Кейонти Джордж, който пристигна от драфта, приключи с 12 точки, 7 рибаунда и 6 подавания.

Филаделфия завоюва като посетител на Торонто със 114:107 с 34 точки на Тайризи Макси. 15 от актива му бяха осъществени във втората четвърт, а звездата на отбора Джоел Ембийд добави също 34. Ембийд взе девет битки, подаде 8 асистенции и направи две блокади в решителна пукотевица на домакините.

Срещата беше по-особена за треньора на гостите от Филаделфия Ник Нърс, който до неотдавна беше отпред точно на Торонто. Нърс, който беше отпред на Раптърс в предходните пет сезона, беше почетен уместно със особено видео на таблото по време на първата четвърт от мача. Именно негова е заслугата и за единствената купа на отбора през 2019-а година.

Сега под управлението на новия си треньор Дарко Раякович те търпят втора загуба в първите си три срещи. Кели Убре-младши вкара 18 точки за Филаделфия, Тобайъс Харис добави 15.

Домакините дадоха отговор с 24 пункта на Скоти Барнс, 17 на Гари Трент-джуниър и 16 на Градев Дик.

Минесота Тимбъруулвс се възползва от късата пейка на Маями и ги победи със 106:90. Резервата Наз Рийд вкара 25 точки за триумфа на Горските вълци, 11 от които в последната четвърт.

Минесота печели за осми следващ път първия си домашен мач за сезона, а през днешния ден доминираше в последните 16 минути, когато наказванията на Маями натежаха. Тайлър Херо вкара тройка 4:47 минути преди края на третата част и изведе Маями напред със 70:68. Но Минесота отговори с две следващи сполучливи стрелби на Кайл Андерсън, който в границите на минута и половина обърна до 72:0. Пак той в четвъртата част усили задатъка на своите на 80:73. Маями редуцира пасива си до 79:82, само че това беше най-вече, което им се случи до края на срещата.

Рийд също по този начин вкара 10 от 14 шута от игра, както и три тройки, а общо запасите на домакините приключиха с 42 точки. Антъни Едуардс се отличи с 19 пункта и седем подавания, а Руди Гоберт завърши с 14 точки и 14 битки. За Маями 22 точки вкара Херо.

Аарън Нейсмит наниза рекордните в кариерата си 26 точки за 30 минути игра, а Индиана завоюва втори следващ мач – този път със 125:113 над Кливланд. Таризи Налибъртън и Майлс Търнър записаха дабъл-дабъл за спечелилите. Халибъртън вкара 21 точки и подаде 13 асистенции, а Търнър вкара 20 точки и взе 12 битки – най-вече за тима си.

За Кливланд не игра Донован Мичъл, на който беше дадена отмора поради разтежение в слабините. При това състояние водач при реализаторите в техния отбор стана Ивън Моубли с 33 точки, а Карис ЛеВерт прибави 31.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР