Кевин Андерсън отдаде дължимото на шампиона Рафаел Надал след финала

...
Кевин Андерсън отдаде дължимото на шампиона Рафаел Надал след финала
Коментари Харесай

Андерсън: Научих уроците си, ще си спомням често този турнир

Кевин Андерсън отдаде дължимото на първенеца Рафаел Надал след финала на US Open, който  южноафриканецът загиби 3-6, 3-6, 6-4. Той не скри разочарованието си от провалянето, само че призна, че е научил доста уроци от този конфликт. Това бе първи край на шампионат от Шлема за 203-сантиметровата машина за асове.

" Първо желая да поздравя Рафа, тъй като той е един от най-хубавите посланици, които тенисът може да има ", съобщи благородният южноафриканец. 

" Получи се доста сложен мач за мен, в който научих доста уроци. Имах доста специфични моменти на Централния корт и съм сигурен, че ще си ги припомням доста пъти. Опитах се да се насладя на финала и на самия факт, че съумях да го доближи, само че не открих най-хубавия си тенис. Рафа ме сложи в доста неуместна обстановка, променяше непрекъснато позицията си при ретур, вкара доста топки назад в корта и съвсем не бъркаше ", не скри разочарованието си Андерсън.

Все отново, той извлече позитивите от представянето си, което е най-хубавото в цялата му кариера.

" За мен миналите две седмици бяха доста специфични, изключително след травмите, през които минах през предходната година. Нивото на ATP тура е доста високо и постоянно е мъчно да се върнеш след контузия, само че в този момент се усещам мощен и съм горделив от това, че доближих първия си край в Големия шлем. Целият труд, който вложих, закупи смисъл през последните две седмици, които в действителност бяха доста специфични ", призна 31-годишният колос.

" За мен ще е страхотна вест, в случай че съумея да се класирам на финалния Мастърс в Лондон, откакто пропуснах първата част от сезона. Сезон 2018 ще е извънредно забавен, тъй като има тенисисти, които се пробват да пробият и други, които ще се завърнат по-силни ", показа задачите си Андерсън.

За момента той е в позиция на запаса за шампионата на осемте най-хубави през календарната година, само че има още време, с цел да се изкачи измежду тях.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР