Кетоза може да ви звучи като сложен медицински термин, но

...
Кетоза може да ви звучи като сложен медицински термин, но
Коментари Харесай

Как да разберете, че сте в кетоза?

" Кетоза " може да ви звучи като комплициран медицински термин, само че в действителност не е толкоз комплицирано. Всъщност, това е " кето " в кето диетата. Ако спазвате тази диета, това, от което би трябвало да се интересувате, е да влезете в кетоза.

Ако не сте осведомени, кето диетата е диета с доста високо наличие на мазнини и ниско наличие на въглехидрати. Целта е да влезете в положение, наречено кетоза, което съставлява метаболитно положение, при което огромна част от силата се обезпечава от мазнините. Случва се, когато кръвната захар (глюкоза) е лимитирана и тялото не може да я употребява като източник на сила. Предизвиква се посредством съблюдаване на нисковъглехидратна диета, каквато е кето диетата, при която се употребяват едвам от 20 до 50 грама въглехидрати дневно.

Има единствено един проблем. Как да разберете, че сте в кетоза? Ето 5 признака:

1. Лош мирис

Един от главните признаци на кетоза е неприятен мирис. Когато сте в това положение, тялото ви разгражда мазнините и протеините за сила, създавайки странични артикули, които би трябвало да бъдат отстранени. Има няколко метода, по които това се случва, посредством урина, изпражнения, пот... и дишане.

Страничният артикул на това разграждане на мазнините и протеините в сила е кетонното тяло, наречено ацетон. Малко количество ацетон не оказва въздействие, само че по-голямото предизвиква противен аромат на дъха. Това е знак, че сте в кетоза и вие изгаряте протеини или мазнини като източник на сила.

2. Чувствате се доста изморени

Когато сте в кетоза, тялото ви се обърква от обстоятелството, че няма обикновено количество въглехидрати, което да гори за сила. В резултат на това се чувствате изцяло изтощени.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР