Кето диетата е вариация на нисковъглехидратната диета, която е особено

...
Кето диетата е вариация на нисковъглехидратната диета, която е особено
Коментари Харесай

Лесна рецепта за кето пица

Кето диетата е разновидност на нисковъглехидратната диета, която е изключително известна. При кето диетата въглехидратите са изцяло изключени. Много от рецептите, подобаващи за кето режима са лесни за подготвяне, вкусни като резултат и добра концепция за допълнение на дневното меню, както на тези които съблюдават кето режима, по този начин и за всеки един който обича да похапва вкусно. Рецептата за пица с блат от карфиол е тъкмо такава кето рецепта. От една страна, приготвянето на пица с блат от карфиол е доста по-лесно, от приготвянето на общоприетоо тесто за пица. От друга, пицата от карфиол се подготвя и доста по-бързо. Подобно на всяка друга пица, и тази може да бъде гарнирана с обичаните, или пък с наличните сега артикули.
Прочетете още
Необходими артикули:

За блата:

яйца - 2 броя

За гарниране:

карфиол - 1 брой (средно голям)

пармезан - 30 грама (настърган)

доматено пюре - 1/2 чаена чаша

бекон - 100 грама

босилек - 20 листа

Начин на подготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пица с блат от карфиол е подготовката на карфиола. Избирате приблизително огромна глава карфиол, измивате я добре, почиствате от листата и пънчето и благодарение на кухненски робот на ситно. Поръсете получената каша от карфиол със сол и разбъркайте, а след най-малко 5-10 минути, отцедете от водата, която ще се отдели. Колкото по-суха примес получите - толкоз по-добре. Към отцедения карфиол, прибавете яйцата и настъргания пармезан до приемане на хомогенно тесто.

В огромна тава, най-добре в тавата на фурната, поставете хартия за печене, след което разпределете тестото от карфиол на постоянен блат. Печете в авансово загрята на 180 градуса фурна за към 20-25 минути, или до момента в който придобие леко розов цвят.

След като блатът е подготвен го извадете от фурната и оставете да се охлади за към 5 минути. Намажете блата с доматеното пюре, а върху него разпределете нарязания на ситно бекон. Печете още към 10 минути във фурната. След изваждане на кето пицата от карфиол от фурната, накъсайте моцарелата и я разпределете върху пицата. Преди сервиране поръсете с листенцата босилек.

 

Източник: supichka.com
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР