Керван от два пътнически микробуса с укрити в тях цигари

...
Керван от два пътнически микробуса с укрити в тях цигари
Коментари Харесай

Митническото куче Джейк откри цигари край Дунав мост 2

Керван от два пътнически микробуса с укрити в тях цигари надуши митническото куче Джейк в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост при Видин. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция "Митници ".

На 28.02.2020 година, късно вечерта, в региона на Дунав мост 2 идват два пътнически микробуса, пренасящи общо 11 индивида, 9 от които пасажери. По данни на водачите – български жители, микробусите пътуват към Германия.

Митничари спипаха контрабандни цигари, укрити в гума и кухини на кола

При инспекция на чиновници на Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “, в която взе участие и митническото куче Джейк, подготвено да открива тютюневи произведения, в идентични тайници в подовете на двете транспортни средства са открити укрити цигари, облепени с български акцизен бандерол. В двата микробуса са открити надлежно 1130 кутии (22 600 къса) и 1300 кутии (26 000 къса) тютюневи произведения или общо 2430 кутии (48 600 къса) цигари с български бандерол.

Шофьорите на двете транспортни средства признали, че цигарите са техни. Съставени са актове за определяне на административни нарушавания, защото транспортът на тютюневи произведения с бандерол отвън нормите за персонално ползване, нарушава акцизното законодателство.

През последните 10 дни на месец февруари в региона на двата моста на река Дунав са открити общо 86 100 къса цигари, множеството от които с български акцизен бандерол. От тях 1520 кутии са открити на Дунав мост 2 при инспекция на български товарен автомобил.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР