Кенширо Тераджи отново оправда своя псевдоним Невероятно момче“. Двукратният и

...
Кенширо Тераджи отново оправда своя псевдоним Невероятно момче“. Двукратният и
Коментари Харесай

Японец защити титлите си в категория муха с нокаут в девети рунд

Кенширо Тераджи още веднъж оправда своя псевдоним „ Невероятно момче “. Двукратният и настоящ младши първенец на WBA и WBC в категория муха записа четвъртия си следващ нокаут, този в деветия рунд против някогашния първенец в две дивизии Хеки Бъдлър.  Залп от удари остави южноафриканеца безсилен около въжетата, и рефера Лупе Гарсия спря битката  в 2:19 на деветия рунд от мача в Ariake Arena в Токио през днешния ден.

Бъдлър започва със мощен начален рунд, до момента в който той и известният треньор Колин Нейтън се пробваха да употребяват нормално бавното начало на Тераджи. Бившият първенец в две дивизии откри точни удари с дясната си ръка, което Тераджи одобри добре.

Страхотен двупосочен екшън последва във втори рунд. Тераджи се настани в постоянна атака и съставяше комбинации. Дясно кроше отпрати обратно главата на Бъдлър, който се върна със личен прав удар. Тераджи нанесе леви крошета и изострен удар в тялото, до момента в който Бъдлър направи всичко допустимо, с цел да поддържа темпото и да нанесе лични мощни удари.

Японецът Тераджи се ангажира с удари по тялото, която видя по какъв начин Бъдлър демонстрира първите признаци на закъснение в третия рунд. Южноафриканецът резервира хладнокръвие и даде всичко от себе си, с цел да направи нещата неуместни за защитаващия се първенец, който беше с рана  над дясната вежда от конфликт с глави при започване на петия рунд. Тераджи възобнови действието и нанесе постоянен удар, само че беше заставен да разчита на брадичката си, когато Бъдлър приземи удар отдясно.

Тераджи се радваше на доста по-голям триумф в осми рунд. Бъдлър разчиташе повече на придвижването, защото противника непрекъснато удряше с дясната си ръка. И двамата боксьори съвсем изоставиха предходната си концепция за удари в тялото, макар че Бъдлър приключи рунда с опит за дясно и ляво кроше на долния етаж.

Всяка вяра Бъдлър да обърне хода на събитията беше неотложно изтрита във съдбовния девети рунд. Тераджи продължи да нападна и Бъдлър към този момент не съумя да се отбрани. Дясната ръка на японеца попадна в противника, преди реферът да скочи, с цел да избави Бъдлър от още провали – механически нокаут.

Тераджи се усъвършенства до 22-1 (14 нокаута) и в този момент е 13-1 (9 нокаута~ в борби за огромни трофеи, обхващащи две шампионски властвания. Победата беше четвъртата му поредна, откогато си върна купата на WBC с нокаут в третия рунд  против сънародника Масамичи Ябуки предишния март.  Бъдлър падна до 35-5 (11 нокаута) в несполучлив опит да стане троент първенец в две теглови категории.

Бившият първенец на WBA в категория сламка и WBA/IBF в категория муха заслужи тази борба за купата с победа в дванадесет рунда над някогашния притежател на купата на WBO Елвин Сото в техния елиминатор за купата на WBC на 25 юни в Мексико Сити. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР