Кенийският атлет в дългите бягания Джеймс Кибет стана поредният състезател

...
Кенийският атлет в дългите бягания Джеймс Кибет стана поредният състезател
Коментари Харесай

Още един кенийски атлет с 4-годишно наказание за допинг

Кенийският спортист в дългите бягания Джеймс Кибет стана следващият играч от страната, който получи 4-годишно наказване за нарушение на антидопинговите правила. Новината за наказването заяви Съюзът за чиста атлетика.

Кибет беше с краткотрайно спрени състезатели права, откакто уринната му проба, взета през ноември 2019 година, даде позитивен резултат за нандролон и анаболни стероиди, които са измежду неразрешените субстанции от Световната антидопингова централа.

Въпреки че призна, че е нарушил антидопинговите правила, Кибет показа, че неразрешената субстанция е попаднала в организма му след консумация на инфектирано свинско месо.

Той популяризира и видео клип на свиневъд в кенийския град Елдорет, който изяснява по какъв начин фермите хранят свинете с добавки.

32-годишният Кибет записа своя персонален връх в полумаратона от 63:56 минути в Торино през октомври 2019 година През април същота година той записва персонално достижение и на 10 000 метра – 28:23.21 минути в Милано. Наказанието съвсем несъмнено значи завършек на кариерата на кениеца.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР