Кенийски съд в петък се произнесе против плана на правителството

...
Кенийски съд в петък се произнесе против плана на правителството
Коментари Харесай

„Незаконно и невалидно“: Съдът в Кения спира разполагането на полиция в Хаити

Кенийски съд в петък се произнесе срещу проекта на държавното управление да разположи полиция в Хаити, с цел да управлява подкрепяна от Организация на обединените нации многонационална задача, ориентирана към възобновяване на мира и сигурността в карибската нация, която се бори с гангстерското принуждение.

В петък арбитър Енок Чача Мвита постанови, че „ всяко решение на който и да е държавен орган или държавен чиновник да изпрати полицейски чиновници в Хаити… опонира на конституцията и закона и затова е противоконституционно, нелегално и невалидно “.

„ С актуалното се издава заповед, забраняваща разполагането на полицейски сили в Хаити или която и да е друга страна “, сподели той.

Решението идва, когато държавното управление на Хаити приканва за незабавно разполагане на многонационални сили, с цел да помогне на претрупаната полиция да се бори с ширещото се принуждение.

Хаити, най-бедната нация в западното полукълбо, е в ужас от години, като въоръжени банди завладяват елементи от страната и отприщват брутално принуждение, а...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР