Кенийски морски пехотинци — обучени от техните британски колеги като

...
Кенийски морски пехотинци — обучени от техните британски колеги като
Коментари Харесай

Крал Чарлз III наблюдава морски учения и посещава консервационни проекти в крайбрежната Кения

Кенийски морски пехотинци — подготвени от техните английски сътрудници като част от дългогодишното съглашение за съдействие в защитата на двете страни — направиха подготовка за крал Чарлз III

От EVELYNE MUSAMBI Associated Press, 2 ноември 2023 година, 9:03 ч.

НАЙРОБИ, Кения -- НАЙРОБИ, Кения (AP ) — Крал Чарлз III следи обучение на елитна част от подготвени във Англия кенийски морски пехотинци и се интересува от екологични планове в крайбрежния град Момбаса в четвъртък, третия ден от първото му държавно посещаване в страна от Британската общественост като монарх.

По-рано при визитата Чарлз цитира „ отвратителните и неоправдани актове на принуждение “, осъществени против кенийците, до момента в който те се стремят към самостоятелност, макар че не се извини категорично за английските дейности в някогашната си колония, както мнозина желаеха.

Чарлз, който има чин генерал-капитан от Кралската морска пехота, и кралица Камила посетиха военноморската база Мтонгве в Момбаса в четвъртък. Британският монарх инспектира почетен часовой и дружно с президента на Кения Уилям Руто участва на военна гала.

По-късно кралят посети място за запазване на костенурки на плажа Nyali в Момбаса и видя по какъв начин организациите почистват океана и употребяват пластмасови боклуци, с цел да създадат лодки, учебни бюра и столове.

Младежка група, която образова младежи по отношение на опазването на морската среда, даде на краля значка, която го признава за екологичен „ боец “. Кралят също по този начин посети план за възобновяване на корали и фиксира корал върху изкуствена детска градина, която беше изнесена в океана с лодка, до момента в който той наблюдаваше.

кралят и кралицата по-рано са следили по какъв начин кенийските морски пехотинци показват скрито кацане на плажа, след което се срещнаха с морските пехотинци и техните фамилии.

Кения и Обединеното кралство имат дългогодишна съглашение за съдействие в защитата и през май тази година те си партнираха, с цел да основат първата морска военна командосна единица, предопределена да ускори кенийската войска като опора на районната непоклатимост и сигурност на Източна Африка.

Кения и Сомалия са изправени пред бойни офанзиви от свързаната с Ал Кайда Ал Шабаб, в това число в Момбаса.

Експерт по запазване на морската среда Невил Агеса сподели пред Асошиейтед прес, че визитата на краля е „ огромен подтик за напъните за запазване на морската среда от страна на общността “ и изпраща обръщение на локалните политически водачи да посетят планове на брега и „ да реалокират полемиката надалеч от заседателните зали към действителни дейности. “

„ Посещението също продаде плановете на света и това може да помогне за набирането на запаси и поощряване на устойчивостта измежду общностите “, сподели той.

Кралят ще завърши визитата си в Кения в петък.

Кения чества 60-ата годишнина от своята самостоятелност тази година. Тя имаше близки, само че от време на време предизвикателни връзки с Англия след продължителната битка против колониалното ръководство, от време на време известна като въстанието Мау Мау, в което починаха хиляди кенийци.

В сряда Чарлз организира персонална среща със фамилията на екзекутирания лидер на кенийския протест против английското колониално владичество Дедан Кимати, а също по този начин се срещна със фамилиите на други известни кенийски борци за независимост.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР