Кения ще премахне визовите изисквания за всички африкански посетители до

...
Кения ще премахне визовите изисквания за всички африкански посетители до
Коментари Харесай

Кения ще стане безвизова за африкански посетители

Кения ще отстрани визовите условия за всички африкански гости до края на годината, сподели президентът Уилям Руто.

„ Време е... да осъзнаем, че съществуването на визови ограничавания посред ни работи против нас “, сподели той на интернационална конференция.

Безвизовото пътешестване в границите на континента е цел на Африканския съюз (АС) през последното десетилетие.

Докато има районни съглашения и двустранни договорености, напредъкът към липса на ограничавания е муден.

Само Сейшелските острови, Гамбия и Бенин оферират влизане на всички африкански жители без виза, съгласно отчет от 2022 година, подсилен от AU.

Но съгласно показателя за отвореност на визовия режим на Африка - който мери степента, до която всяка страна в Африка е отворена за гости от други Африкански страни - множеството страни напредват към опростяване на процесите за влизане и унищожаване на рестриктивните мерки за някои други народи.

През 2022 година Кения беше класирана на 31-во място в показателя от 54 щати.

Президентът Руто сподели пред аудитория в Конго-Бразавил, че това е неприятно за бизнеса.

" Когато хората не могат да пътуват, предприемачите не могат да пътуват, бизнесмените не могат да пътуват, ние всички ставаме чисти губещи.

" Позволете ми да кажа следното: като Кения, от в края на тази година от нито един африканец няма да се изисква виза, с цел да пристигна в Кения “, сподели той под бурните възгласи на делегатите на конференцията.

„ Нашите деца от този континент не би трябвало да бъде заключен в границите в Европа и също по този начин да бъде заключен в границите в Африка. " най-големите тропически гори в света.

Апелативен съд започва своя африкански паспорт през 2016 година Идеята зад паспорта е всички африкански жители да могат да пътуват из целия континент без визи – само че към момента не е необятно наличен.

Това се дължи частично на опасения по отношение на сигурността, контрабандата и въздействието върху локалните пазари на труда.

Ако премахването на всички визови ограничавания сега е прекомерно далечна стъпка, отчетът Visa Openness Index предлага редица други ограничения. Те включват понижаване на таксите, преобразяване на визите при идване в стандарт за африкански гости и внедряване на предпазена система за електронни визи.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР