Кениецът Матю Киплагат е големият победител при мъжете в юбилейното

...
Кениецът Матю Киплагат е големият победител при мъжете в юбилейното
Коментари Харесай

Кениец триумфира в Маратона на София 2023 с нов рекорд на трасето

Кениецът Матю Киплагат е огромният победител при мъжете в юбилейното 40-о издание на Софийския маратон, като той ознаменува триумфа си и с нов връх на трасето.

Киплагат спря хронометрите на 2:12.12 часа, с което финишира на повече от две минути пред втория в крайното нареждане Алем Нигусе, който приключи с 2:14.31 часа. Подиумът добави мароканецът Шакиб Латраше с врене 2:15.43 часа.

От българите най-добре на класическата отдалеченост от 42,195 км се показа Ивайло Вълев, който се подреди седми в крайното нареждане с 2:38.18 часа.

При дамите означаваме отличното показване на Маринела Нинева, която приключи втора с нов персонален връх - 2:41.02 часа, подобрявайки с над три минути своето предходно върхово достижение.



Единствена преди българката финишира представителката на Кения Беатрис Торойтич с 2:38.27 часа, с което тя сграбчи и успеха, а трета остана сънародничката ѝ Хелън Кимутай с 2:49.07 часа.



На полумаратонската отдалеченост от 21 км успехите бяха за Албрет Туной и Ребека Чекфемои.

В бяганията на 10 км пък триумфът беше за България, защото Иво Балабанов бе най-бърз при мъжете, а при дамите успеха заслужи Дебора Аврамова.



Юбилейното 40-о издание на Софийския маратон сложи и нов връх по повсеместност, защото на старт застанаха над 6000 бегачи в обособените дистанции.

И още:







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР