Кениецът Лабан Черуйот, който се класира на четвърто място на

...
Кениецът Лабан Черуйот, който се класира на четвърто място на
Коментари Харесай

Разкриха измама на Софийския маратон

Кениецът Лабан Черуйот, който се класира на четвърто място на дистанцията от 21.1 км на Софийския маратон в неделя, в действителност е Алекс Лагат и не е имал право да започва.

Кениецът Лагат е със спрени спортни права, поради приложимост на допинг, само че в София се е записал с името на своя съотборник и съотечественик Лабан Черуйот, разкри bTV.

В същото време същинският Черуйот е взел участие на съревнование в Полша, а за четвъртото си място в София Лагат е получил 400 евро. Правата на двамата се държат от еднакъв управител Золт Бенедек, който към този момент призна пред уредниците на маратона в София, че е направил неточност.

Сега Лагат ще бъде дисквалифициран от надпреварата, а Международната федерация по лека атлетика ще проверява Бенедек за машинация. Атлетите на този управител са съществени участниците на маратоните в България. През пролетта Лабан Черуйот завоюва конкуренцията на класическата отдалеченост във Варна.
 Поредна нелепост от БФС - Вечното дерби се засича със софийския маратон
Поредна нелепост от БФС - Вечното дерби се засича със софийския маратон

Ще бъде комплицирано

През 2020 година спечелилите в Софийския маратон при дамите и мъжете - украинката Виктория Хапилина и мароканецът Юсеф Сбаи, бяха хванати с допинг и правата им бяха спрени, напомня БГНЕС.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР