Кенгуруто, което избяга от зоопарка в Сандански, беше открито невредимо

...
Кенгуруто, което избяга от зоопарка в Сандански, беше открито невредимо
Коментари Харесай

След 17 дни в неизвестност намериха избягалото кенгуру Кики

Кенгуруто, което избяга от зоопарка в Сандански, беше намерено невредимо след 17 дни търсене. Малко преди да бъде хванат, Кики е видян в равнища с царевица в региона. Беглецът е открит в оранжерия с маруля, заградена с мрежа. След това е върнат в зоокъта, където го чакали другите четири двуутробни бозайника, заяви bTV.

" Преди 3 дни притежателят на оранжерия край града го е забелязал и ни алармира. Решихме да не подхващаме незабавно дейности, а го следихме с бинокли два дни от разстояние. Днес то се приближи доста до оранжерията, отворихме я и то влезе вътре. Така трима индивида го заловихме и го транспортирахме назад в зоокъта ", описа шефът на дребния зоопарк Георги Каменаров пред " 24 часа ".

Мястото, на което е открит Кики, е на 7 км западно от Сандански по долината на р. Струма и на към 100 м. от новостроящата се автомагистрала. Когато шефът на зоокъта и двамата му помощници се приближи до него в оранжерията, то не се изплашило, а в противен случай - почнало да се гали в тях. Кенгуруто е било в положително здравословно положение и не е гладувало.

Преди два месеца Кики дружно с майка си и сестрите си тръгнал от Кресна към новия си дом в Сандански - били дарени от еспозиционния център, в който има още елен, кошута и муфлони.

" Пак е съумяло да избяга от този частен зоокът, където ни ги подариха животните и е отсъствало една седмица, и се е върнало. Кенгуру дезертьор ", разяснява по време на издирването началникът на зоокъта.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР