Кемал Кълъчдароглу е кандидатът на опозицията, който ще се изправи

...
Кемал Кълъчдароглу е кандидатът на опозицията, който ще се изправи
Коментари Харесай

Опозицията изправя Кемал Кълъчдароглу срещу Ердоган на вота

Кемал Кълъчдароглу е претендентът на опозицията, който ще се изправи против Реджеп Ердоган ва президентския избор на 14 май.

Кълъчдароглу беше номиниран от опозиционния алианс на Турция за кандидат-президент, а новината разгласи водачът на Партията на щастието Темел Карамоллаоглу. В алианса влизат шест опозиционни партии.

" Уважаемият Кемал Кълъчдароглу е претендентът ни за изборите ", заяви 81-годишният Карамоллаолу пред централата на партията си, пред която се бяха събрали доста турски жители, предават турските малките екрани.

74-годишният Кълъчдароглу е водач на втората по величина партия в Турция.

Решението на опозицията да го издигне пристигна след съвещанието на така наречен опозиционна " шесторна маса " в централата на Партията на щастието, което завърши в понеделник вечерта, осведоми Българска телеграфна агенция.

В съвещанието се включи и водачът на " Добра партия " Мерал Акшенер, която в края на предходната седмица бе оповестила, че се отдръпва от опозиционния алианс.

 Снимка: БТА

Въпреки опустошителното земетресение в Турция Ердоган разгласи, че изборите за президент през май няма да бъдат отсрочени. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР