Келвин Клайн е американски моден дизайнер и основател на едноименната

...
Келвин Клайн е американски моден дизайнер и основател на едноименната
Коментари Харесай

Тайната на сексапила: Келвин Клайн разкри кога жената е истински неустоима

Келвин Клайн е американски фешън дизайнер и създател на едноименната марка Calvin Klein. Той става прочут със своя минималистичен жанр и модерни дизайни, които са отразени в неговите сбирки, аксесоари, парфюми и други артикули.  

Келвин стартира кариерата си, работейки за разнообразни фешън къщи в Ню Йорк. През 1968 година, на 26-годишна възраст, той основава своята лична марка Calvin Klein Inc. , профилирана в мъжко и дамско облекло. Оттогава компанията му се трансформира в една от най-успешните и авторитетни в промишлеността. 
                             

Едно от най-известните му достижения е основаването на дънките Calvin Klein , които се трансформират в знак на стила през 70-те години. Известен е и с маркетингови тактики и рекламни акции, които постоянно провокират кавги и полемики в обществото и оказват помощ за популяризирането на марката му през 70-те и 80-те години на предишния век. 

Той си сътрудничи с известни персони като Синди Крауфорд и Кейт Мос , което му разрешава да притегли вниманието към марката. 
                             

През 1982 година издава първата си сбирка долни дрехи, която се трансформира в същински шлагер. Благодарение на този триумф той се трансформира в един от най-разпознаваемите дизайнери в света. 

Поради необикновено бързия растеж на продажбите, той взема решение да подписа съглашение с един от най-големите производители на долни дрехи в Америка за производството и маркетинга на марката Calvin Klein Underwear. 
                             

 Дизайнерът основава сбирки облекла, които съчетават класическото и модерното. Той знае тъкмо по какъв начин едно момиче може да впечатли мъж: 

  „ Мисля, че има нещо необикновено секси в това момиче да носи тениските или бельото на приятеля си " , споделя той.

 Edna Tik Tok iStock

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР