Келтската представа за Вселената се свързва с формата на дървото,

...
Келтската представа за Вселената се свързва с формата на дървото,
Коментари Харесай

Мистичната астрология на келтите и 13-те дървесни вида, символи на познанието за живота

Келтската визия за Вселената се свързва с формата на дървото, чиито корени са прораснали надълбоко в почвата, а клоните – извисени високо към небето. Дърветата се считат за одухотворени и затова за живи същества, притежаващи както безпределно знание и мъдрост, по този начин и вълшебен сили и алегорично отбелязват цикъла на живот, гибелта и обновлението. В келтския календар обособените типове дървета са свързани с всяко новолуние. Думата за дърво на келтски има двояко значение, което не се лимитира единствено до смисъла на дървото като растение, само че носи и по-абстрактната концепция за писмен знак, книжовност, знак. Всеки един знак подхожда на интервал от годината.

(Alley Bordered by Trees, 1884, Vincent van Gogh)

Бреза – този, който има постижения
(24 декември ~ 20 януари)

Ако сте роден под знака на Брезата, вие сте доста деятелен човек, който постоянно стимулира другите и те елементарно стават жертви на вашата деятелност, старание и упоритост. Вие непрекъснато желаете още, търсите нови хоризонти и си поставяте по-високи цели. Периодът, в който сте родени, е затулен в мрачевина и по тази причина вие непрекъснато търсите метод да се измъкнете и намерите светлината. Родените под знака на Брезата, сходно на самото дърво-бреза, са жилави, еластични. Вие сте толерантни, разсъдливи и родени водачи. Често взимате лидерски позиции бързо, когато се постанова. От нежната страна, вие носите хубост в пустошта, осветлявате стаята с наличието си и очаровате тълпите с бързия си разум. Съвместими сте със знаците Лоза и Върба.

Офика – този, който мисли
(21 януари ~ 17 февруари)

Според келтската дървесна астрология родените под знака на Офиката са философите на зодиака. Ако сте роден под силата на Офиката, то вие се отличавате с остроумен разум и високи идеали. Мислите ви са истински и изобретателни, което даже води другите до комплициране от кое място ли идвате. Това постоянно ви кара да страните от хората, тъй като си мислите, че те по този начин или другояче не ви възприемат. Независимо от това, че изглеждате хладни външно, вътрешно имате изгарящи от пристрастеност идеали. Тази вътрешна пристрастеност поражда вътрешната ви мотивация да се движите напред в живота си. Имате естествена дарба да трансформирате обстановките и хората към вас единствено с наличието си. Имате мощно въздействие по един доста спокоен метод и близките чакат от вас неповторими вероятности. Офиките си пасват добре с Бръшлян и Глог.

Ясен – този, който омайва
(18 февруари ~ 17 март)

Родените под знака на Ясена съгласно келтската дървесна астрология са свободомислещи. Фантазьори, инициативни и естествено артистични, виждат света като чиста капка вода. Има наклонност понякога да сте мрачни и дръпнати, само че това е тъй като вътрешният ви свят е в непрекъснато придвижване. Вие сте в досег с музата и се вдъхновявате от природата. Вие вдъхновявате всичко, до което се докоснете, и хората търсят омайното ви наличие. Вие се интересувате мощно от изкуство, лирика, просвета и теология. Може да ви мислят за необщителен, само че вие сте се потопили в личния си приказен свят. Постоянно сте в положение на възобновяване и съвсем не се интересувате от мнението на близките за вас. Ясенът си пасва с Върбата и Тръстиката.

Елша – този, който прокарва браздата
(18 март ~ 14 април)

Ако сте родени под знака на Елшата, то вие сте от хората, които по натурален метод намират верния път и посока. Вие сте в непрекъснато придвижване и ще прокарате пътя с огнена пристрастеност, постоянно увличайки със себе си лоялни почитатели. Вие сте обаятелен, разговорлив и постоянно се сработвате с разнообразни характери. С една дума разбирате се с всички и всички биха желали да са към вас. Това е, тъй като сте уверени в себе си, имате мощна религия в себе си. Тази убеденост е заразителна и хората виждат това ви качество бързо. Вие сте доста фокусирани и не харесвате непотребното размотаване. Хората от този знак са способни да виждат същността и не толерират показността. Ценят високо времето си и смятат, че пилеенето на време е закононарушение. Мотивират се от действието и резултатите. Разбират се добре с Глог, Дъб и даже Бреза.

Върба – този, който следи
(15 април ~ 12 май)

Ако сте роден под знака на Върбата, вие сте управителен от луната и затова сте зависим на мистичните аспекти на лунната действителност. Това значи, че сте извънредно изобретателни, инициативни (хора с изключителна психическа способност) и интелектуални. Разбирате цикличността и разбирате, че всяка обстановка си има своя сезон. Това ви дава опция да приемате нещата реалистично и ви прави по-спокойни от множеството хора. Научавате елементарно и постоянно впечатлявате хората към вас с вашата памет. Често от вас блика капацитет, само че постоянно се въздържате, боейки се от пищността. Съвместими сте с Брезата или с Бръшляна.

Глог – този, който има илюзии
(13 май ~ 9 юни)

Хората, родени под знака на Глога, не са това, което наподобяват. Отвън са едни, от вътрешната страна тотално други. Те са доста разнообразни. Отговарят на поговорката „ не съди книгата по корицата ”. Отвън наподобява, че водят напълно елементарен живот, само че от вътрешната страна крият мощна пристрастеност и изобилен изобретателен пламък. Те са адаптивни към всеки метод на живот – самите се усещат удобно и карат другите да се усещат по подобен метод. Любопитни са и се интересуват от доста неща. Те са невероятни слушатели и хората ги търсят, с цел да се разтоварят пред тях. Ако сте Глог, то имате необикновено възприятие за комизъм. Виждате огромната картина и имате необикновено вътрешно възприятие. Подхождат си с Ясен и Офика.

Дъб – този, който стабилизира
(10 юни ~ 7 юли)

Родените под този знак имат изключителната дарба да бъдат мощни. Защитават другите и са представители на тези, които не могат сами да се показват. Те са кръстоносци, представители на онеправданите. Възпитаващи, великодушни и помагащи. Самоуверени сте и вярвате, че нещата ще се развият в положителна посока. Уважавате историята и предишното и постоянно ставате учители. Обичате да споделяте знанията си за предишното с близките. Те изминават дълъг път, с цел да намерят себе си в живота. Живеят дълго, щастливо и се радват на многочислено семейство, вземат участие в богат обществен живот. Съвместими са с Глог и Тръстика и Бръшлян.

Илекс – този, който управлява
(8 юли ~ 4 август)

Това е величествен знак. Благороден, високо извисен, елементарно стават водачи и властни хора. Лесно приемате провокации, в случай че сте родени под този знак. Преодолявате елементарно компликациите, трудностите. Ако срещнете затруднение, вие се окуражавате и удвоявате напъните, с цел да постигнете крайната цел. Много рядко може да бъдете надвит. Затова доста от хората ви следват и ви смятат за водачи. Дори в всекидневието сте спортни и амбициозни. Може да станете арогантни, само че единствено когато сте сигурни във опциите си. Когато ви опознаят, вие сте великодушни, деликатни и чувствителни. Високо интелигентни. Справяте се с науките елементарно. Тъй като не полагате старания, постоянно живеете на остарели лаври. С други думи, в случай че не сте непрекъснато в придвижване и не се трудите, можете да започнете вреден и ленив метод на живот. Имате потребност от баланс и това ви го дават Ясенът и Бъзът.

Лешник – този, който знае
(5 август ~ 1 септември)

Вие сте високо интелигентни, проведени и потребни. Както и хората, родени под знака на Илекс, вие сте университетски и се откроявате в класната стая. Способни сте да избирате потребната информация, да обяснявате с изумителна акуратност. Знаете добре обстоятелствата и сте осведомени в детайлности. Често изглеждате в очите на другите като многознайник, само че не можете да контролирате това. Умни сте и знаете вярната посока на деяние. Възприемате детайлите и харесвате нещата да са тъкмо по този начин. Често това, че владеете реда и контрола, ви води до наложително държание, в случай че не сте ревизирали авансово нещата. Владеете числата, науките и имате изчерпателен разум. Обичате разпоредбите, постоянно ги създавате, вместо да ги следвате. Пасвате си с Глог и Офика.

Лоза – този, който изравнява нещата
(2 септември ~ 29 септември)

Родените под този знак са родени в интервала на равноденствие и са постоянно изменящи се и непредсказуеми. Пълни сте с противоположности и колебливост. Това е, тъй като вие виждате двете страни на нещата и симпатизирате и на двете страни. Трудно е да изберете едната страна, тъй като виждате позитивното и в двете. Има области в живота, където сте безапелационни. Това са храната, виното, музиката и изкуството. Имате изискан усет и сте ценител на изтънчеността. Обичате лукса, и можете да превърнете една вехтория в произведение на изкуството. Чаровни сте, елегантни сте, имате класа. Често сте в обстановка, другите да се възхищават на вас и вашата поза. Пасвате си с Върбата и Лешника.

Бръшлян – този, който оцелява
(30 септември ~ 27 октомври)

От всички скъпи качества на хората, родени под знака на Бръшляна, най-ценното е това, че можете да преодолеете всички проблеми. Имате разсъдък, само че по-ценно е състраданието ви към другите и верността към хората. Вие се раздавате и сте постоянно на място да подадете ръка за помощ. Родени сте в мрачни времена и за това от време на време животът ви може да е тежък. Това от време на време наподобява незаслужено, събитията идват прекомерно бързо. Независимо от това, вие приемате проблемите безмълвно и умерено и с душа, цялостна с благосклонност. Има наклонност да сте мощно духовни и да се поддавате на мощна религия и това ви оказва помощ в компликациите. Вие сте остроумни и спокойни, харизматични и добре се чувствате в обществото. Подходящи знаци за вас са Дъб и Ясен.

Тръстика – този, който любознания
(28 октомври ~ 24 ноември)

Родените под знака на Тръстиката са хората, които пазят секрети. Ровите надълбоко в смисъла на нещата, с цел да откриете истината, скрита надълбоко. Те най-често стигат до сърцевината на нещата. Обичате забавните истории и постоянно ви въвличат в злословия, кавги. Вие сте положителни историци, публицисти, археолози. Обичате хората, тъй като те ви дават разнообразно пояснение на нещата. Вие сте опитни в примамването на хората да приказват с вас, от време на време сте манипулиращи. Но имате мощно възприятие за истина и чест, което прави вашите схеми безболезнени. Пасвате си добре с други от вашия знак, Ясен и Дъб.

Бъз – този, който търси
(25 ноември ~ 23 декември)

Това са хора, които обичат свободата и постоянно наподобяват диви за другите знаци. На млади години постоянно живеят есктремен живот, търсачи на мощни чувства. В този интервал на годината слънцето минава бързо и това е заложено в натурата Ви. Често сте считан за новобранец. В реалност вие сте надълбоко идеален, с метафизичен пристрастености. Вие сте доста деликатни с близките и имате предпочитание да им помагате. Тази помощ е постоянно възпрепятствана от вашата брутална почтеност, която споделяте намерено. Разбирате се добре с Елша и Илекс.

Източник: thedevilgoddess.blogspot.bg
Изображение: Alley Bordered by Trees, 1884, Vincent van Gogh, chinaoilpaintinggallery.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР