„Кекс” и „Шушана” – две песни от различни жанрове, предизвикаха

...
„Кекс” и „Шушана” – две песни от различни жанрове, предизвикаха
Коментари Харесай

„Кекс” vs „Шушана” - кой е хитът № 1 сред учениците ВИДЕО

„ Кекс” и „ Шушана” – две песни от разнообразни жанрове, провокираха възторг в интернет през последните няколко седмици. По-интересното е, че се настаниха трайно в телефоните и главите на учениците. Слушат ги както 10-годишни, по този начин и съвсем изкласили младежи. Дали двете песни са стойностни и удачно ли е те да образуват усета на младите, е напълно обособена тематика, по която всеки несъмнено си има мение. Какво обаче знаем за тях?

„ Шушана” е ария от 1975 година, само че звучи като парче от зората на турбофолка. Предполага се, че е основана в Сърбия. Спорно е кой е създателят на мелодията и текста. Някои споделят, че е еврейска национална ария. Последният й ремикс, станал известен у нас, е на Наско Ментата. Пее я и Преслава.

Вторият шлагер, по който се прехласват децата ни в огромното междучасие, е „ Кекс” на младия публицист Константин Трендафилов. Наскоро издателство „ Жанет -45” издаде първия разказ на създателя – „ Затворисърце”. Трендафилов е много известен във фейсбук, написа и лирика.

„ Между две части, които в действителност бяха доста тъжни, нещо се лигавихме с Искрен Тончев-Искрта и ни хрумна тази ария. Текста написахме за към 15 минути”, споделя пред bTV създателят. По думите му концепцията на парчето е, че не трябва да се взимаме доста насериозно. „ Никой не е толкоз величествен. Всеки има доза дивотия в себе си”, споделя Трендафилов.
тагове кекс шушана константин трендафилов наско ментата
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР