Казвате, че Украйна е реагирала на вашата публична изява под

...
Казвате, че Украйна е реагирала на вашата публична изява под
Коментари Харесай

Пак “русофилски” скандал в СЕМ. Соня Момчилова: Не съм путинист

Казвате, че Украйна е реагирала на вашата обществена изява под нечий напън. Говорите за монохромно говорене, което води към фашизъм. Какво разбирате под това? Смятате ли, че това ваше обществено държание работи за престижа на Съвет за електронни медии и на България, в случай че щете?
Прочетете още
С тези думи Пролет Велкова от Съвета за електронни медии се обърна към неговия ръководител Соня Момчилова и още веднъж изиска оставката ѝ.

Причина за острата реакция е изявление на Момчилова в БНР, където тя изяснява, че думите ѝ в подкаста на Асен Генов “Контракоментар ” не се предават вярно и точно сходна нечиста сделка е довела до недоволството на посолството на Украйна. То към този момент за повторно в публично изказване написа, че Момчилова пази операции против дейностите на Русия в украинския град Буча, както и че подвеждащо употребява аргумента, че “събитията са били коментирани спорно, в това число от европейските и американските медии ”. Впрочем посолството на Украйна чака да бъдат подхванати и нужните дейности.

Друг от членовете на Съвет за електронни медии – Галина Георгиева, помоли председателката да се въздържа от обществени изяви, в които е канена в качеството си на член на съвета, а прави свои персонални мнения по тематиките, написа 24 часа. 

Нямам потребност от повече гласност от тази, която към този момент имам. Не съм путинист ни минимум, не съм байдънист, аз съм ръководител на българския самостоятелен медиен регулатор, аз съм българка, майка, жена, християнин и съчувствам на всичко, което се случва на украинския народ, само че това към този момент стартира да замирисва на болестотворен фанатизъм, отговори Момчилова. Обясни също, че постоянно авансово декларира, когато показва персоналната си позиция.

Ябълката на раздора бе присъединяване на Момчилова в подкаста на Асен Генов “Контракоментар ” преди няколко седмици. Думите ѝ за клането в украинския град Буча предходната година, когато починаха доста цивилни жители, че “пропаганда има и в противоположна посока ”, предизвикаха отрицателната реакция на посолството на Украйна в България. То докара и до настояването за оставка на ръководителя, направено от Пролет Велкова и Симона Велева още на предното съвещание на Съвет за електронни медии. Тя обаче не бе призната, защото трима от членовете не я поддържаха.

Наложи се различен член на Съвет за електронни медии - Габриела Наплатанова, да отбрани позицията на съвета за клането в Буча пред парламентарната комисия по просвета и медии. А то е, че Съветът за електронни медии изрично не споделя каквито и да е внушения, свързани с отричането на зверствата в Буча, и към този момент е наложил санкции на медии, които оспорват жестокостите на войната.

Междувременно работата на Пролет Велкова в Съвет за електронни медии бе избрана като “безполезна ” неведнъж от страна на Момчилова. По думите ѝ Велкова “служи правилно на някои политически партии ” и в действителност политиците от дълго време имат въздействие над регулатора, който сякаш бил самостоятелен.

На този стадий Момчилова, която неотдавна бе избрана отново за председателка на Съвет за електронни медии, няма да подава оставка, въпреки иронично да попита колежката си Пролет Велкова какво вероятно да напише в нея.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР