“Казвате, че трябва да се направи промяна на модела. Абсолютно

...
“Казвате, че трябва да се направи промяна на модела. Абсолютно
Коментари Харесай

Нинова към Гешев: От 5 години Ви питаме и не ни казвате имената на политиците от КТБ

“Казвате, че би трябвало да се направи смяна на модела. Абсолютно сте прав. Ние този модел сме го разпознали през 2016 година и за нас той се назовава паралелна страна и задкулисие - зависимости на политици, обири от публични поръчки, нагласени публични поръчки, заграбване на големи средства и липса на правдивост и наказване към тези хора. ”

Това съобщи на срещата на парламентарната група “БСП за България ” с основния прокурор Иван Гешев водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя уточни, че от 2017 година левицата е подала 13 сигнала с документи и доказателства до прокуратурата, по които от 5 години няма информация по какъв начин се движат делата. Сред които: оборудването на турската граница, приватизирането на електроразпределителните сдружения, пробив в системата БАЦИС към Агенция “Митници ”, изнесените изказвания от доктор Дечев за оскъпените медикаменти, чумата по дребните преживни животни в Странджа, строителството на автомагистрали и плътността на асфалта.

“Г-н Гешев, през 2017 година обявихте, че избрани физически лица получават парични суми в брой по разпореждане на самия обвинен Василев, разнообразни лица от политическия живот у нас. По мотив това изявление, през 2017 година сме Ви питали, ще кажете ли кои са тези политически лица. Отговорил сте ми, че няма да ми кажете, тъй като. в качеството ни на ръководител на Българска социалистическа партия и на парламентарна група, не попадам в кръга на лицата, легитимирани да получат информация и сте ме препратил към Специализирания углавен съд. Аз настойчиво съм питала и него и те са ми споделили, че няма да ми кажат и са ме пратили към съдията-докладчик. Питали сме и съдията-докладчик и сме получили същия отговор. Накрая съм поканила ръководителите на другите парламентарни групи и водачи на партии да Ви напишем едно общо писмо и да ни ги кажете, само че и до момента не ги знаем. Ето това ние назоваваме потребност от концептуална смяна на модела ”, безапелационна не Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни и уязвимост в контрола и осъществяването на законите, като даде образец: “В извънредно рискова политическа обстановка, в последните 3 дни на последния парламент се случи нещо невиждано - за 3 дни беше признат закон, който не разрешава продажбата на малолетни на божествен газ и използването му на обществени места. Перфектен закон. Г-н Гешев, сега всички нощни клубове продават божествен газ и не престават да тровят децата. Какво да създадем, с цел да може Министерство на вътрешните работи, РЗИ, Вие и някой арбитър, при който ще попадне такова дело, да има въпреки всичко отмъщение за тези, които нарушават закона? Добър закон, бързо признат, бърза реакция на публичните връзки - резултат никакъв. Значи някой по веригата не си е приключил работа. Важно е законът да е добър, само че доста по-важно е контролът и осъществяването на този закон. ”

Корнелия Нинова сложи и въпроса със зачестелия проблем с пияни и дрогирани водачи и съобщи готовността на парламентарната група на Българска социалистическа партия бързо да внесе законодателни промени за неговото решение.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР