Казват, че за да бъде човек щастлив, трябват две неща

...
Казват, че за да бъде човек щастлив, трябват две неща
Коментари Харесай

Музей в Дубровник разказва романтични истории от миналото и настоящето

Казват, че с цел да бъде човек благополучен, трябват две неща - свободата и любовта. През цялата своя история град Дубровник сякаш е символизира тези две неща - да бъде свободен, самостоятелен, непослушен. Дори девизът на този град е бил " Свободата не може да се купи с всичкото злато на света ".

Освен на свободата, Дубровник е знак и на любовта. Веднъж попаднал в него, не можеш да не се влюбиш. Може би по тази причина тук се намира и единствения музей в света - музея на любовните истории.

Пред остарялата крепостна стена на Дубровник, до залива, от който заран потеглят рибарските лодки и на който са снимани даже епизоди от сериала „ Игра на тронове ", се намира един от най-необичайните музеи в света - „ Музеят на любовните истории ".

" Причината да създадем този музей е доста елементарна. В света има към 8 милиарда души. Почти всеки един от тях е бил влюбен, желал е да се влюби, спомня си по какъв начин се е влюбил или пък се пробва да се влюби. Този музей е празник за тези положителни усеща и аз съм доста благополучен, че той се намира тук, в Дубровник ", споделя Драган Мишкович.

Драган Мишкович е създател и притежател на музея на „ Любовните истории ". Дълго време е работил в огромна корпорация, само че взема решение да промени живота си и по този начин преди три години основава музеят.

В музея на любовните истории има освен сантиментални истории от предишното на Дубровник, само че също и предмети от съвремието, посредством които хората са намерили любовта един към различен. Така да вземем за пример, тук могат да се видят заровете, с които мъж е играл в казино, в което е разкрил дамата на своето сърце и спечелил най-голямата премия - основали са семейство.

" Тази фланела пък е на юноша, който като си я е купувал усетил че изпитва усеща към момичето, което му я е продало. Когато се прибрал вкъщи си видял, че вътре във фланелата момичето му написало телефонния си номер. И по този начин се родила тяхната връзка ", споделя Драган.

В музея на любовните истории има и специфичен етаж, върху стената на който хората насочат посланията и пожеланията си за обич.

" Надявам се музеят ни да сбъдва желанията на хората. На мен персонално ми донесе огромно благополучие. Аз ще ставам татко за първи път след толкоз доста години. През ноември ще отпразнуваме раждането на първото ни дете. Тя ще бъде новият член на нашия музей ", споделя Драган.

Една от историите, които Драган обаче си спомня, е за младеж, който пристигнал в музея в Дубровник, а на ръката му била татуирана думата " не помни ". Той разказал, че се пробва да не помни отминала обич, само че не можел.

Е, по какъв начин да я не помни? Любов не помни ли се елементарно?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР