Казват, че той има 6 бели дроба и 36 крака,

...
Казват, че той има 6 бели дроба и 36 крака,
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Н’Голо Канте

Казват, че той има 6 бели дроба и 36 крайници, че 70% от Земята е покрита с вода, а останалата – от него. И това са единствено дребна част от суперлативите за високия едвам 168 см Н’Голо Канте – дребният човек с великански футболни умения.

Въпреки растежа си, печели с лекост въздушни единоборства, играе като по учебник, а придвижванията му по терена са същинско изкуство. Любимец и образец за дребни и огромни, за футболисти и всевъзможни други спортисти, на игрището Канте не стопира да се раздава, а усмивката в никакъв случай не слиза от лицето му, с каквито и компликации да го сблъсква ориста.

Какви са били те, ще научите в идващите редове. Представяме ви 10 любопитни обстоятелството за Н’Голо Канте.

1. Родителите

Имената на родителите му са незнайни. Знае се, че са небогати и мъчно свързват двата края. Майката е чистачка, а бащата – боклукчия. Местят се във Франция от Мали през 1980 година, с цел да потърсят по-добър живот.

2. Раждането

Н’голо Леон Жул Канте е роден на 29 март 1991 година в Париж. Той е първото дете в фамилията и има още 4 братя и 4 сестри. Кръстен е на един от кралете на Мали, който е прочут с това, че стига от дъното до най-важния пост в страната. Всички живеят оскъдно в предградие на френската столица, на 2 километра от игрището на Сюрен.

3. Футболът

A post shared by N’Golo Kante | Fan Account ™️ (@team.kantee)

Любовта към футбола пламва в детето по време на Световното състезание във Франция през 1998 година. Той е единствено на 8 години и се възпламенява по играта, въодушевен от звезди като Тиери Анри, Зинедин Зидан, Патрик Виера, Лилиан Тюрам. Една от сестрите му играе за младежкия тим на Сюрен и това още повече го въодушевява да се впусне в този тип спорт.

4. Началото

A post shared by Ngolo Kante The Best (@ngolo_kante_the_best)

Момчето не губи време и се записва във футболната академия на Сюрен. Той бързо прави ужасно усещане на всички, макар нисичкия си растеж и това, че наподобява едвам на пет. Канте стартира да търпи смешки и от време на време насмешки поради растежа си, само че макар че е невисок, е извънредно здрав физически и притегля вниманието с непрестанното си бягане.

5. Загубата

На 11 години се случва най-тежкото събитие в живота на едно дете – татко му почива. Отговорността за фамилията се предава на най-големия и Канте би трябвало да оказва помощ за развъждането на по-малките. Това е и моментът, в който осъзнава, че в случай че искаш нещо доста мощно в живота, би трябвало да работиш крепко. Започва да работи като боклукчия, по сходство на татко си. Събира боклуци и ги доставя на компании за преработване. Обикаля с километри предградията на Париж в опит да откри скъпи движимости.

6. Отказите

A post shared by N’Golo Kante | Fan Account ™️ (@team.kantee)

Постепенно огромните клубове в страната стартират да обръщат внимание на дребосъка. От него се интересуват ПСЖ, Рен, Сошо, Лориен. Но в последна сметка всички те се отхвърлят от него поради растежа му. И всеки един от огромните тимове оправдава отводите си по идентичен метод: “Имаме и други положителни колкото него. ”

7. Амбицията

A post shared by N’Golo Kanté (@nglkante)

След всички отводи, Канте взема решение самичък да усъвършенства играта си и без да му е подсказвано, стартира да тренира шпагати, вдишване на топката и спринтове от единия завършек на игрището до другия. Остава след всяка подготовка и продължава да тренира за да компенсира минусите си. Постепенно се утвърждава в мъжкия тим, а с цел да припечелва в допълнение, тренира и деца.

8. Пробивът

A post shared by N’Golo Kanté (@nglkante)

През 2010 година качествата му са оценени от Булон. Изиграва първия си цялостен сезон в третото равнище на локалния футбол – “Лига Национал ”. С играта си заслужава премията на “Франс футбол ” за най-хубав състезател в “Лица Национал ”. След това минава във втородивизионния Каен. Интересното е, че от този интервал е и единственият му червен картон в професионалната му кариера досега.

Не след дълго е видян от британския Лестър, като през 2016 година тимът сътворява една от най-големите изненади в историята на британския футбол. Н’Голо изиграва едвам 40 мача за Лестър, защото незабавно сграбчва окото на огромните тимове и по този начин се стига до прехвърлянето му в Челси за съвсем 36 милиона евро. С тях Канте печели Висшата лига, определен е за най-хубав състезател в шампионата за сезон 2016/2017.

През 2017 година е определен и за футболист на годината във Франция. През 2018 подвига “FA Cup ”, a през лятото е Световен първенец с Франция.

9. Жената

A post shared by Gabarito Da Bola (@gabaritodabola)

Той не приказва за персоналния си живот и го пази ревниво от светлината на прожекторите. Но въпреки и мъчно, британските таблоиди съумяват да разкрият, че е женен за Джуд Литлър. Тя е с 16 години по-голяма от него, а преди този момент е била брачна половинка на някогашния нападател на Ливърпул – Джибрил Сисе, от който има 3 деца.

10. Песента

След като Франция печели Световното състезание по футбол през 2018 година, Н’Голо е разгласен за воин. Националният тим е посрещнат от над един милион души в Париж. В центъра на вниманието обаче футболистите слагат най-скромния измежду тях, а точно Канте, посвещавайки му цялостен рефрен. “Той е малък, той е непретенциозен, той спря Лионел Меси… ” пеят всички в Париж, а Н’Голо, типично в негов жанр, не стопира да се усмихва необятно.

Песента е изпята и при визитата на националите при френския президент Еманюел Макрон в Елисейския замък. Атрактивният Пол Погба сграбчва микрофона и запява към този момент до болежка познатия и обичан на всички рефрен за най-обичания и непретенциозен футболист.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР