Казват, че „ти си това, което ядеш“. И дори да

...
Казват, че „ти си това, което ядеш“. И дори да
Коментари Харесай

Тези 10 храни ни подмладяват с 10 години

Казват, че „ ти си това, което ядеш “. И даже да ви звучи като факсимиле, има доза истина. Защото методът, по който изглеждаме, зависи от това какви храни ядем. А с цел да бъдем с юношески тип, би трябвало да изберем верните. Ето 10 от най-хубавите, които ни подмладяват най-малко с 10 години:
Киви
Една от най-мощните функции на витамин С е производството на колаген - протеин, който придава на кожата разтегливост. С придвижване на възрастта колагенът се разпада и води до формиране на бръчки, само че в случай че хапвате богатото на витамин С киви, можете да си обезпечи 141% от дневната доза.
Сьомга
Високите количества омега-3 мастни киселини в рибата оказват помощ за понижаване на възпалението, което може да повлияе на външния тип на кожата. Хранителните субстанции, като витамин D и антиоксидантите, също могат да понижат риска от рак на кожата и да оказват помощ за битка с акнето и розацеята.
Домати
Доматите са богати на ликопен - пигмент, който естествено се съдържа в кожата. Въпреки че няма да замести слънцезащитните артикули, този антиоксидант може да предложи дълготрайна отбрана против UV радиация и да обезврежда нездравословните свободни радикали.
Чушки
Редовната консумация на тези богати на витамин С зеленчуци естествено подтикват колагена, което спомага за поддържане на кожата здрава и млада. Бонус: Витамин С ускорява имунната система, тъй че няколко чушки към салати и сандвичи постоянно е положително решение.
Зеленолистни зеленчуци
Тези зеленчуци са цялостни с каротеновите съединения лутеин и зеаксантин, които са значими за отбрана и хидратиране на клетките на кожата и защищават от кожни увреждания.
Гъби
Гъбите съдържат селен - значим минерал, който оказва помощ за предпазването на кожата от увреждане от слънцето. Опитайте да замените с портобело пържолите от мазно свинско месо или прибавете сурови към салатата.
Ягоди
Тези ярки плодове са цялостни с витамин С и флавоноиди, поддържат и подтикват здравето на кожата. Най-хубавото? Въпреки че те са сезонни, те резервират питателните си свойства, когато са замразени, тъй че можете да им се наслаждавате през цялата година.
Слънчогледови семки
Ядките и семената са богати на витамин Е, който оказва помощ за отбрана на клетките на тялото и озаряват кожата. Плюс това, витамин Е се свързва с намаляването на риска от сърдечни болести. Поръсете слънчоглед в салати, супи, смути или хапнете за лека закуска.
Манго
То е цялостно с бетакаротин, което оказва помощ на кожата да се регенерира, да остане гладка и даже да забави появяването на бръчки. И - да, има още! Богато е на витамин А, който защищава клетките и им оказва помощ да се възстановят. Ако не харесвате манго, заменете с тиква, сладки картофи, моркови, пъпеш и кайсии.
Яйца
Яйцата са източник на лутеин, който оказва помощ за хидратацията на кожата. Той също по този начин оказва помощ за сияйния й тип, а поради благосъстоянието на потребни мазнини и протеин ще се радвате на по-малко бръчки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР