Казват, че щастието не е в парите, но се оказва,

...
Казват, че щастието не е в парите, но се оказва,
Коментари Харесай

Общата банкова сметка – ключът към щастливия брак

Казват, че " щастието не е в парите ", само че се оказва, че това не е напълно правилно. Според учени от Съединени американски щати ключът към щастливия брак е... да имате обща банкова сметка. Ето по какъв начин парите въздействат на взаимоотношенията.

Когато вземате решение за връзка с различен човек, има още няколко значими въпроса, които би трябвало да обсъдите. Един от тях са парите. Независимо дали сме в неофициална връзка, или сключваме брак с индивида, който обичаме, би трябвало да реализираме единодушие във връзка с финансите, написа полският „ Онет “.

Съществуват няколко разновидността. Има двойки, които избират да имат обособени сметки и да споделят общите разноски сред тях. Други имат свои персонални сметки и основават спомагателна взаимна сметка, в която всеки месец внасят контрактувани суми. Средствата от тази банкова сметка се изразходват за битови сметки, покупки за дома и други Третото решение е изцяло общ бюджет - една сметка, в която отиват всички пари на двойката.

Въздействието на парите върху взаимоотношенията

Изследователи от Kelley School of Business към Университета в Индиана организират опит върху 230 двойки. В момента, в който доброволците се съгласили да вземат участие в
изследването, всеки от тях имал своя самостоятелна банкова сметка.

По-късно откривателите разделят двойките на три групи. Една от тях била инструктирана да сътвори обща сметка. Втората група трябвало да продължи да води самостоятелните си сметки, а третата група трябвало сама да реши дали да открие обща сметка или да остане с две сметки.
Средната възраст на участниците в изследването била 28 години, а междинната дълготрайност на връзката все още на включването им в опита е била пет години. Десет % от двойките в изследването са имали деца. Една от всеки пет двойки се е разпаднала, преди да приключи изследването.

Според двугодишните наблюдения на учените най-добре е да имате една обща сметка. Изследването им демонстрира, че това е ключът към благополучен брак. В такава връзка кавгите за пари са по-малко евентуални и връзките сред съпрузите са по-добри. Изследователите означават също, че в случай че двойката има обща сметка, тя е в положение по-добре да ръководи фамилния бюджет.

„ Изследвахме хора с друга дълготрайност на връзката. Тези, които са имали общи сметки, оповестяват за по-високо равнище на възприятие за общественост в брака си спрямо хората с обособени сметки или даже с тези, които отчасти са обединили финансите си. Мисля, че това е много безапелационно доказателство за изгодите от обединяването на сметките ", заключи професор Джени Олсън от Kelley School of Business към Университета в Индиана.

Изследователите означават, че съгласно тях воденето на обособени сметки улеснява решението за разлъка. Според тях този вид взаимоотношения са по-скоро " бизнес ", в сравнение с партньорски по своята същина.

Ако най-малко един от вас не е сигурен в сходно решение, пробвайте като начало да създадете обща сметка, в която всеки месец да внасяте контрактувана сума, задоволителна за заплащания, огромни покупки и така нататък Дръжте пари в личните си сметки за личните си спомагателни разноски.
Ако това работи, пробвайте да създадете една обща сметка. В същото време можете да създадете спестовна сметка, в която да внасяте пари, да вземем за пример за отмора, за бъдещето, за черни дни и така нататък Дори дребни месечни суми ще се сумират с течение на времето. Най-добре е да попълните спестовната си сметка незабавно щом разполагате със средства, откакто сте решили месечните си бюджетни потребности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg