Казват, че победите се услаждат повече, ако зад тях стоят

...
Казват, че победите се услаждат повече, ако зад тях стоят
Коментари Харесай

Студентът, който спеше в килер, а стана милионер

Казват, че успехите се услаждат повече, в случай че зад тях стоят старания или битка. Може би заради тази причина те акцентират историите на тези хора, които е трябвало да пожертват комфорта си, с цел да реализиран награди в бъдеще. Такъв е казусът с Матиас Микелсен, основен изпълнителен шеф на приложението Timely.

Историята на този норвежки бизнесмен е като за тези студенти с високи знания в региона на технологиите, които идват в Силициевата котловина и основават от нищото виртуални империи - самият Зукърбърг е най-яркият образец в това отношение със стартирането на Фейсбук.

Следвайки модела, през 2013 година Микелсен идва в Калифорния, тогава едвам 23-годишен. Целта, която си е сложил, е да притегли средства за стартъпа си за ръководство на времето, наименуван тогава Timely, предава eleconomista.es.

В началото, на младия бизнесмен по никакъв начин не му е било елементарно. " Не познавах никого там, тъй че когато кацнах първата ми мисъл беше да си намеря другари ", изяснява Микелсен в изявление за BBC. Той измисля проект за деяние. " Реших, че ще ангажирам стаи в къщи на Airbnb и ще се местя на ново място всяка седмица. Така, по Закона на междинните стойности, ще стартира да сътворявам другари “, изясни предприемачът.

Стратегията проработва и с нея той съумява да разшири контактите си, само че най-важната задача към момента оставала високо предизвикателство. Трябвало да стигне до " хакерска къща " (клиширана къща в предприемаческата галактика на Силиконовата долина) - това, което във вселената на стартъпите се назовава " инкубатори ".

След една година акомодация в града и търсене на способи за нахлуване в софтуерната ниша, съумява да влезе в един подобен " развъдник ". Проблемът пред който се изправил е, че там живеели 15 души, а съществуващите 15 кревати заети. Алтернативата била да спи на надуваем матрак в килер без прозорци.

Микелсен, който сега е на 32 години, приема предлагането. " Спах в този килер три месеца. Чувствах ли се малоумен или компрометиран? Изобщо не. Да бъда в " хакерската къща " беше скъпо. Това ми даде подтик като бизнесмен. Това беше извънредно скъпо и без този опит не мисля, че щях да бъда там, където съм в този момент ", твърди той в изявлението.

Приложението Timely, което прави автоматизирана регистрация за ръководство на времето, сега има 5000 клиенти в 110 страни. Сега компанията на Микелсен печели 2,3 милиона евро годишно от създаването на програмен продукт, който оказва помощ на компаниите да усъвършенстват времето си. Инструментът Timely за синхронизиране е най-известният артикул на Memory.ai и сега се чака стартирането на Dewo - най-новото създание на Микелсен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР