Казват, че очите са огледало на душата ни. Но как

...
Казват, че очите са огледало на душата ни. Но как
Коментари Харесай

Грим според формата и цвета на очите

Казват, че очите са огледало на душата ни. Но по какъв начин най-добре да подберем грима, с цел да подчертаем хубостта им? За това ни споделя Наталия от в новото си видео.

Кафяви очи

Имате кафяви очи, развихрете се с лилавите нюанси. За дълбочина на погледа заложете на тъмните, топли тонове. Или пък се спрете на класическите бронзови цветове. А в случай че желаете да изсветлите зоната на очите, заложете на зеленикавите сенки. Експериментирайте самоуверено и със сребристите тонове, като за вечерни визии несмущаемо можете да топнете в черния цвят, с цел да нанесете във външния ъгъл на преносимия клепач.
 очи ThinkStock/Getty Images
Сини очи

Ако имате луксозни сини очи, значи сте огромни късметлийки. Красивите нюанси на небе и води са неописуеми и варират от толкоз светли, чак до стъклени, до дълбоки и наситени – все едно сме се взрели в красиво езеро. Във всеки един от случаите, с цел да изпъкне още по-силно студеният наследник цвят, би трябвало да заложите на топли оранжеви и бронзови нюанси – златното и блестящо шампанско също са подобаващи. Класическата черна очна линия естествено ще бъде изключително подобаваща за вас, а в случай че сте със светли очи и доста бяла кожа, пробвайте да избегнете черното и на негово място да поставите мрачно кафяво – това ще омекоти визията.

Зелени очи

Ако имате красиви зелени или пъстри очи, цветът, който естествено ще ги акцентира най-добре е розовият. Много дами бягат от розовото, тъй като го свързват с една прекомерно бонбонена и кукленска визия. Но това не е безусловно належащо. Розовото, както всеки различен цвят, има своите нюанси. За всекидневието подберете мек, бледен звук, който да даде мъничко шеговитост и прохлада на погледа. За вечерни визии можете да се развихрите с махагонови и даже червеникави тонове, които в действителност са и доста настоящи в последните месеци.-->
 очи ThinkStock/Getty Images
И още – формата на очите

Кръгли очи: Ако имате кръгли очи, нанасяйте мрачен колорит сенки в средата на горния преносим клепач и използвайте светли нюанси в ъгълчетата на очите.

Бадемовидни очи: Поставяйте матови сенки по целия горен клепач и нанасяйте мрачен звук малко над сгъвката на клепача във външния му ъгъл.
Паднал клепач: Поставяйте мрачен цвят в сгъвката на окото, с цел да създадете нужната дълбочина.

Монолитни очи: Нанасяйте мрачен цвят сенки по целия горен преносим клепач.

Малки очи: Поставяйте по-светли цветове сенки върху очите си.

Големи очи: Нанасяйте блестящи светли нюанси по долния клепач.
 грим ThinkStock/Getty Images
Тъжни очи: Нанасяйте искра по вътрешните 2/3 от горния клепач.

Закачливи очи: Фокусирайте се върху тъмния цвят в коренчетата на миглите във външната част на горния и долния клепач.
 очи ThinkStock/Getty Images
И още:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР