Казват, че най-хубавите неща в живота са безплатни. Наоколо е

...
Казват, че най-хубавите неща в живота са безплатни. Наоколо е
Коментари Харесай

10 от най-любимите малки удоволствия в живота

Казват, че най-хубавите неща в живота са безвъзмездни. Наоколо е цялостно с елементарни удоволствия, с които сме привикнали и постоянно не им отдаваме значение, само че в действителност доста обичаме. Хората споделят също, че същинската наслада в живота са дребните неща. И не е нужно да спечелиш от лотарията, с цел да им се насладиш. Малките, елементарни удоволствия са безвъзмездни.

Замислете се над това, отпивайки от утринното си кафе с удовлетворена усмивка. Или когато се излежавате на плажа, под сянката на чадъра, наслаждавайки се на песента на морето. Сред природата, дишайки пресен въздух, заобиколени от тишина и успокоение. Разхождайки се вечер под ясно и осеяно със звезди небе.

Когато слънцето изгрява, когато слънцето залязва. Отпускайки се блажено в гореща вана. Дори когато тръгвате на работа и стигате на време, тъй като няма запушване. Днес животът ни е изтъкан от толкоз доста стресови обстановки, че от време на време се усещаме безпомощни, а спасението е в дребните удоволствия. Робърт Бралт споделя „ радвай се на дребните неща в живота, тъй като един ден ще се обърнеш обратно и ще осъзнаеш, че в действителност тъкмо те са били огромните неща “.

1. Да лежиш с часове до обичания човек

“Гладувам за твоите устни и думи, за всеки твой косъм…
и още недояждам за твоя преливащ се смях,
за ръцете ти с цвят на узряла пшеница,
недояждам за бледия камък на твоите нокти,
за твоята кожа – бадем непокътнат – гладувам… ”

Пабло Неруда

2. Тишината

3. Изгрев/залез

4. Ясно нощно небе, осеяно със звезди

5. Звукът на морето, до момента в който се излежаваш под чадъра на плажа

6. Гореща вана

Според американско изследване, горещата вана има способността да прогонва самотата и депресията. А и като че ли да отмие неприятното въодушевление. Можете да постигнете СПА резултат, като употребявате билки и етерични масла, а по-късно си вземете студен душ.

7. Сутрешното кафе

„ Ароматът на кафе е ароматът на фамилното благополучие. Когато жена ми подготвя кафе за мен, това и носи приятност, тъй като знае, че по този начин ще донесе приятност на мен… ”

Антъни Капела из „ С мирис на кафе “

8. Няма запушване!

Според английско проучване, мъжете водачи по-трудно резервират самообладание в тапите от дамите. А в случай че такова липсва, като че ли от плещите пада голям товар и светът ти се коства по-справедлив.

9. Поспиване в дъждовен ден

Едва ли има друго място което бихте предпочели, с изключение на да сте в леглото, когато леко роси и дъждът оглушава тишината, като се удря в прозорците, а вие спокойни блажено заспивате.

10. Мастурбиране

Според статистика 96,3 на 100 от мъжете и близо 60% от дамите „ вършат обич със себе си “. Освен че се подрежда измежду обичаните дребни удоволствия, от здравна позиция самозадоволяването води да нормализиране на сърдечносъдовата дейност; оказва помощ за излизане от депресия; отделя по-голямо количество ендорфин (хормон на щастието); усъвършенства съня и паметта, укрепва имунната система; усъвършенства тонуса и цвета на кожата.

Enjoy!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР