Казват, че най-доброто предстои, а в случая с Нани Рома

...
Казват, че най-доброто предстои, а в случая с Нани Рома
Коментари Харесай

Шампион на рали Дакар очаква сурови условия още от самия старт

Казват, че най-хубавото следва, а в тази ситуация с Нани Рома това несъмнено може да се окаже истина. След 1 година в отбора на Overdrive Toyota, 45-годишният водач се завърна в тима на X-Raid Mini за Дакар 2018. С нова версия на MINI All4 Racing Countryman Рома е убеден, че може да повтори своя триумф на Дакар от 2014 година. С нови направления и правила състезателите ще карат модифицирани машини през непознати терени още в първия стадий, който стартира на следващия ден - на 6 януари.

През 2017-а Нани приключи четвърти зад трите коли на Peugeot, само че след 12 месеца упорити тренировки и безмилостна подготовка, той е повече от подготвен да се бори за следващото отличие от най-тежкото рали в света.

" Тялото ми е в Испания, само че главата в Лима – в случай че разбираш какво имам поради. Всяка година съм малко под напрежение към Коледа, тъй като знам размера на предизвикването пред мен. След 22 години в Дакар знам тъкмо какво ме чака ", споделя първенецът.



Всеки Дакар е специфичен, само че този още повече. Преди тъкмо 40 години луда глава като Тиери Сабин основава нещо, което продължава към този момент 40 години, преодолява закани, политическа неустойчивост, атентати и продължава да поддържа духа на приключението. Няма доста събития, които могат да се похвалят с това.

" По средата на годината (2017) започнах диалози с предходния ми началник Свен Куанд. В началото не бях доста сигурен, тъй като имах прелестни връзки с Toyota, само че Г-н Куанд ми сподели развиването на новото бъги което вършат. С измененията в разпоредбите мисля, че това решение е положително в дълготраен проект. Колата е реконструирана, с цел да дава отговор на новите условия. Теглото е понижено със 100 кг. Окачването има още 3 см ход. Момчетата в BMW са свършили страхотна работа с мотора и имаме супер гуми от BF Goodrich. Цялостният пакет е необикновен. Правихме доста проби за това издание на Дакар. Прекарахме над 20 дни в Мароко и изминахме повече от 5 000 км. Разбира се, Дакар си е Дакар и не можеш да предвидиш всичко, само че сигурно всеки един ще работи доста крепко - от шефа Куанд до последния член на екипа. Всички са подготвени да се борят за победа и това ми дава доста убеденост ", добавя Рома.

Той чака тази година екшънът на Дакар да стартира още от началото: " Още първият километър в това издание е в дюните и през идващите 5 дни ще сме единствено в пясъци. Няма време за загрявка и би трябвало да сме деликатни на старта. След това прекосяваме в Боливия с няколко доста дълги прави на висока надморска височина (4 000 метра), което е мъчно както за колата, по този начин и за нас. В местности като Белен и Фиамбала температурата стига до 50 градуса даже и през нощта. Този път всеки един стадий ще е сложен и би трябвало да сме оптимално фокусирани ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР