Казват, че есента е най-уютното време през годината. Вероятно е

...
Казват, че есента е най-уютното време през годината. Вероятно е
Коментари Харесай

Как да подготвите спалнята за есенния сезон?

Казват, че есента е най-уютното време през годината. Вероятно е по този начин, имайки на поради, че есенните дни нормално ги прекарваме вкъщи - сгушени под топлите, с чаша чай, от който се издига мирисът на канела и четиво от обичан публицист. Но с цел да постигнете този уют вкъщи са нужни и малко старания от ваша страна. И защото почивката е главното ни занятие у дома, няма по какъв начин да не започнете есенното видоизменение на своето жилище точно в спалнята. Ето по какъв начин да я подготвите за сезона на капещите жълти листа, на топлите питиета и сантименталните вечери на свещи и домашните предписания с тиква.

Заложете на есенната палитра

Това е най-лесният метод да пригодите интериора в спалнята към есенния пейзаж на открито. Разбира се, друго позитивно в тази концепция е фактът, че тя включва богата палитра от нюанси. Можете умерено да се заиграете не с един, а с няколко от тях - започвайки с класическото бежово и кафяво и преминавайки в алено, оранжево и жълто за акцент. Идеални и налични като цена есенни акценти за спалнята вкъщи са нови жълти калъфки за възглавниците, малко пухкаво чердже шаги в алено наоколо до леглото, там, където стъпвате, събуждайки се от сън и нови кафяви плътни пердета, които да не позволяват последните слънчеви лъчи да ви подвигат от леглото прекомерно рано през уикендите.

Затоплете помещението

Разбира се единствено да донесете печката от тавана или да изчистите филтрите на вашия климатик не е задоволително. Спалнята има потребност освен от действително функционално есенно видоизменение, само че и от духовно такова. За задачата отрупайте леглото с нови меки и топли одеала. Идеални за задачата са плетените завивки. Друга алтернатива е да облечете в прежда нощната лампа, да подредите няколко чифта вълнени терлици до леглото, а за какво не и да купите комплект от плюшени възглавници, които да разхвърляте по пода?

Подходящите завивки, спално долни дрехи или даже нов матрак, може да откриете на .

Декорирайте самоуверено със знаците на есента

Сред най-специфичните са пъстрите листа, есенните плодове, издълбаните тикви, кестените и шишарките. Естествено можете да се сдобиете с такива декори наготово от някоя дребна арт работилничка в града. А в случай че сте изобретателна персона, направете си есенна декорация сами. Напълнете няколко остарели буркана с кестени и ги „ облечете " в пухкави панделки от кашмир за акцент. Боядисайте няколко шишарки и ги наредете в забавна форма по лавиците. Или просто си направете хербарий от листа, с цел да ги изкараме следващата година и навържете на хорце за фон над леглото си.

Не оставяйте празно и студено място

През лятото евентуално сте прибрали и одеялата, само че и килимите. Изкарайте ги и самоуверено ги наредете по земята. В момента има извънредно забавен интериорен тренд за асиметрична класификация на детайлите в стаята. Можете даже да обвиете и леглото с мек килим, а също по този начин и да „ загърнете " с меко одеяло стола пред тоалетката, на която всеки ден се гримирате.

Най-лесните хрумвания за бърза есенна смяна на спалнята

А за тези от вас, на които всичко казано дотук звучи мъчно и непостижимо, имаме и лист с извънредно елементарни хрумвания. Всеки от вас може да я употребява и единствено за секунди да промени визията на своята спалня:

● Окачете картина с есенен пейзаж в спалнята.

● Сложете във вазата букет от пъстри набрани от улицата есенни листа.

● Внесете плетената фруктиера и я поставете на масичката, като авансово я напълните с ябълки, круши и други сезонни плодове.

● Наредете ароматни свещи с най-характерните миризми на есента.

● Разместете мебелите и поставете по едно одеяло на всяка от тях за есенен акцент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР