Казвам се Спас Б. През 2008 г. станах поръчител на

...
Казвам се Спас Б. През 2008 г. станах поръчител на
Коментари Харесай

Защо поръчителството по кредит често се оказва коварен капан

" Казвам се Спас Б. През 2008 година станах гарант на мой " другар ". Той спря да заплаща отговорностите си, подвизава се в така наречен " сива " стопанска система, няма парцели и други движими и недвижими движимости и като единствен гарант банката погна мен.

Частен правосъден реализатор наложи запор на заплатата ми и огромна част от нея отива за погасяване на отговорностите по заема на този " хубавец ". Впоследствие банката цедира дълга на колекторска компания, която встъпи като нов заемодател.

Не считам, че някой е отговорен за ориста ми, с изключение на мен несъмнено, само че едно нещо не ми дава покой.

Наложеният ми запор се извършва прецизно и към този момент над 10 години заплащам от личната си заплата дълга на човек, който изобщо не се интересува от ориста ми. Въпреки че върших опити да реша казуса, това по този начин и не се случи. Тъй като сумата е огромна (около 70 000 лева.), не мога да я платя или покрия с различен дълг.

Но най-фрапиращото и безумно нещо за мен е, че макар че всеки месец ми се удържа сума от над 500 лева от заплатата, дългът всекидневно пораства! Смятате ли, че това е редно? Това ме прави " безконечният дебитор ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР