Казусите със Северна Македония и Украйна са свързани. С липсата

...
Казусите със Северна Македония и Украйна са свързани. С липсата
Коментари Харесай

ГЕРБ обвърза военната помощ за Украйна със Северна Македония |

Казусите със Северна Македония и Украйна са свързани. С неналичието на решение за военна помощ за Украйна, ние отслабваме българската позиция в Европа. Северна Македония оказва военна помощ на Украйна, за какво го прави? Защото, когато на следващия ден отидат в Брюксел и кажат " ние изповядваме полезностите на Европа ", ще им повярват, само че колкото и да късате ризи, с нас няма да се случи същото. 

Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков от парламентарната естрада по време на дебатите за изпращане на военна помощ на Украйна. Той е на мнение, че депутатите се двоумят сред това да защитят българския интерес в Северна Македония и това да се пазят, че оказват помощ на Украйна.

" Цялата българска страна е пленник на този боязън. Всички български жители сме на път да капитулираме и за Украйна, и за Македония, тъй като има министър председател, който не е наясно какво става и по двете тематики. На път сме да пуснем Македония без условия. Темите са извънредно свързани, тъй като приказваме за позиция на България - едно се губи, друго се печели. Все по-трудно ще обясняваме нашите тези за Македония, до момента в който не можем да вземем решение за Украйна ", съобщи депутатът. 

Според Биков, в случай че България сега не се държи като суверенна страна, по този начин на следващия ден и Брюксел ще се държи по отношение на нас.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, който по-рано сподели, че, взе думата, за да отговори на Биков:

" Доколкото разбирам, България да носи независима политическа отговорност на интернационален терен е Вашата концепция. Именно по тази причина споделям, че концепцията за напън е израз на отхвърли ни да носим отговорност. Част от комплекса  " Ние сме дребни, дай да се скрием зад завесата и да се измъкнем от това ". В момента, в който България дефинира ясно своите ползи, няма да има напън. Тази обстановка на България не стартира в този момент, а тук - от нашата некадърност да се откажем да спекулираме с тематики като Северна Македония. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР