Казусът със сливането на педиатрията и болница Лозенец доведе до

...
Казусът със сливането на педиатрията и болница Лозенец доведе до
Коментари Харесай

Доц. Асенова: Очакваме конструктивен диалог с новия здравен министър относно болница „Лозенец“

Казусът със сливането на педиатрията и болница " Лозенец " докара до прекъсване на занятията в медицинския факултет на Софийския университет. По този метод студенти и преподаватели показаха митинга си против желанието на някогашния здравен министър доктор Стойчо Кацаров да сплоти двете лечебни заведения.

Медици, преподаватели и студенти остават в протестна подготвеност, в случай че това решението за сливането на двете болнични заведения се осъществя.

" В 12 без 5 Кацаров реши, че би трябвало да сплоти две безусловно разнообразни здравни заведения в името на българските деца. Болница " Лозенец " и личният състав на Медицинския факултет има голямото предпочитание в България да бъде направена и построена една огромна и съвременна болница, каквато нашите деца заслужават. Само че не по този метод и не по този начин ", сподели доцент Дорина Асенова, декан на Медицинския факултет към СУ.

За да се стигне до такава болница, би трябвало да се създадат доста изследвания и да бъде фактически построено нещо, което е европейско и стойностно, добави доцент Асенова.

" Ние не можем да образоваме, не можем и да лекуваме съответно, в случай, че с един негов документ, удостоверен пред нотариус, какъв брой е правната му стойност ние не знаем, той слива три структури ", уточни доцент Асенова.

Тя вижда прикрит предумисъл в решението на служебния министър доктор Стойчо Кацаров:

" Зад него стоят голям брой стопански ползи. Проблемът на българинът е, че той е краткопаметен. Неговата обич към нашата болница, ние неведнъж подчертавахме, че се крие надалеч в предишното, заради разнообразни аргументи, свързани и с неговия персонален бизнес ", твърди доцент Асенова.

Тя разясни, че занятията в Медицинския факултет няма да бъдат възобновени, до момента в който казусът не бъде решен. Каза още, че се надява на градивен разговор с новия здравен министър проф. Асена Сербезова.

" Сигналите, които даде министър Сербезова са извънредно положителни и ние с неспокойствие чакаме среща с нея ", съобщи доцент Асенова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР