Казусът с пустеещата от 20 години къпалня Мария Луиза няма

...
Казусът с пустеещата от 20 години къпалня Мария Луиза няма
Коментари Харесай

Няма да има сделка с Румен Гайтански за басейна Мария Луиза в София

Казусът с пустеещата от 20 години къпалня " Мария Луиза " няма да бъде решен преди локалните избори. След като през вчерашния ден мажоритарният притежател Румен Гайтански изиска 24 общински парцела, с цел да върне къпалнята на общината, през днешния ден стана ясно, че общинарите няма да вършат такава подмяна.

Да върне къпалнята на жителите беше един от поетите задължения от кмета на София Йорданка Фандъкова. Проектът за възтановяването на басейните даже получи виза за планиране, само че след противозаконното изсичане на дървета в парцела, кметът на София отхвърли повече да работи с Румен Гайтански.

" Той потегли да изсича дърветата, което на процедура блокира целия този развой, тъй че другите разновидности са посредством придобиване и връщане на общината акциите ", сподели Фандъкова.

Гайтански изиска 24 общински парцела, с цел да трансферира своята част от 58% на общината. Според общинския консултант Борис Бонев, терените са на стойност над 100 милиона евро.

" Не знам Вълкът от кое място знае, че тези парцели са общински. Едва ли имотче по имотче в кадастъра е търсил, кое ще му приляга. За мен няма никакво подозрение, че тези парцели са подадени от Следствен отдел към окръжна прокуратура, с цел да може той да ги изиска, и като сетен подарък към Вълка, с цел да може някой да се бие по гърдите - спасихме къпалнята ", сподели Бонев.

" През февруари месец персонално аз предизвестих, че Борис Бонев падна във вълчия капан, като пръв предложи, след сечта в Борисовата градина, да изкупим къпалнята. Оттогава ние имаме доста ясна позиция, схемата от преди 20 години, няма да бъде осребрена, до момента в който ние отговаряме за града. Няма въобще проблем с Румен Гайтански - Вълка, той може да си желае каквото пожелае, само че няма кой в общинския съвет да му го даде ", съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

В активите на сдружението, което е мажоритарен притежател на къпалнята " Мария Луиза ", е и различен, не по-малко вкусен обект - летният спектакъл в Борисовата градина. Красивата сграда се разрушава от десетилетия под строга защита.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР