Казусът с момичето в Стара Загора не бива да става

...
Казусът с момичето в Стара Загора не бива да става
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Не бива да се правят необмислено и на парче промени в НK

„ Казусът с момичето в Стара Загора не трябва да става причина за пожарни дейности. Не се вършат такива промени в Наказателния кодекс, безогледно и на парче. В законопроекта има много недостатъци. Когато посягаш да промениш обещано наказване, би трябвало да си даваш сметка, че променяш системата и салдото. Това е реактивно държание с политически подбуди “, сподели ген. Димо Гяуров пред  NovaNews .

Според него за развиването на проблема с обезобразеното момиче не трябва да бъде упрекван Окръжния съд, а прокуратурата и проверяващите служители на реда. „ Безумно е да очакваш мярка за неотклонение, когато квалифицираш с работно обвиняване по член 130 несъмнено действие “, уточни той.

По думите му пробацията е доста по-добра възпитателна мярка от другите и не трябва да отпада. „ Лицето е под непрекъснат надзор от органите. Няма да се изненадам, в случай че депутатите трансформират и главните санкции – дейно излежаване в пандиза. Промените в Наказателен кодекс няма никакво отношение към съответното събитие и няма да повлияят на обвинявания за обезобразяването в Стара Загора. Трябва да се създаде цялостна система от ограничения “, счита Гяуров.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР