Казусът АЕЦ Белене няма да пробие коалицията. Това заяви в

...
Казусът АЕЦ Белене няма да пробие коалицията. Това заяви в
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Казусът АЕЦ Белене няма да пробие коалицията

Казусът АЕЦ " Белене " няма да пробие обединението. Това съобщи в " Панорама " по Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.

И добави, че въпросът е записан в съдружното съглашение.

По значимо за него обаче е, от какво има потребност България и всички българи.

" И няма някой, който да отхвърли, че имаме потребност от нуклеарна енергетика. Варианти има доста, само че досега не се работи по нито един от тях. Кабинетът " Борисов " закри този план публично. Българска социалистическа партия организира референдум за построяването на АЕЦ " Белене ". И тук въпросът не стои дали, а по кое време ще стартират да се строят нови нуклеарни мощности, с цел да не изпада в България в зависимости и цената на електрическата енергия да не бъде, каквато е в този момент ", добави Свиленски.

По тематиката за бюджета за тази година, Свиленски съобщи, че той е оптимално виновен и оптимално обществен.

" 20 милиарда лв. за обществена политика - това не е се е случвало в никакъв случай до момента ", съобщи ръководителят на ПГ на левицата.

" Партията би трябвало да бъде поръчител на обществената политика, на икономическата политика, на земеделската политика и ние мисля, че се оправяме добре с тези браншове ", акцентира Свиленски.

" Не е безконтролно, това са средства не от заеми, а средства, планувани от прекъсване на обири, от повишение на икономическата интензивност в страната ", добави той.

" Бюджетът е уравновесен, дори обсъждаме актуализация през юни, когато приказваме за преизчисляване на пенсиите и ново покачване на обществените заплащания ", акцентира депутатът.

Свиленски моли, да не се спекулира с обстоятелствата за инфлацията. И добави, че инфлацията за предходната година не е 15%, а 9%.

А учителите ще получат 3% повече отплата на инфлацията, в сравнение с е самата тя. Пенсиите също ще бъдат обезщетени повече, в сравнение с е инфлацията, счита ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия.

Що се отнася до рецесията в Украйна, Свиленски съобщи, че настъпят ли рецесии, всички ще бъдем единни.

" И Българска социалистическа партия, и ГЕРБ, няма по какъв начин да бъдем на разнообразни страни и да поддържаме военни дейности ", безапелационен е той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР