Казусът АЕЦ “Белене“ няма да пробие коалицията, напротив, той е

...
Казусът АЕЦ “Белене“ няма да пробие коалицията, напротив, той е
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Въпросът с АЕЦ “Белене“ няма да пробие коалицията


" Казусът АЕЦ “Белене “ няма да пробие обединението, в противен случай, той е записан в съдружното съглашение под една или друга форма. По-важното е, обаче, не какво написа, а от какво има потребност България. Няма кой да отхвърли, че имаме потребност от нуклеарна енергетика, че тя е най-екологична и най-евтина в тази рецесия “, това съобщи ръководителят на парламентарната група на “БСП за България “ Георги Свиленски в ефира на Българска национална телевизия като добави, че разновидности има доста, само че досега не се работи по нито един от тях.

Той напомни, че Българска социалистическа партия беше партията, която организира референдум за построяването на АЕЦ “Белене “, а кабинетът “Борисов 2 “ закри този план публично:

„ Тук въпросът към този момент не стои дали, а по кое време по-бързо ще стартира да се строят нови нуклеарни мощности, с цел да може България да бъде страна, която не изпада в зависимости, с цел да може цената на електрическата енергия да не е тази, която е сега “, изясни той.

По думите му сега цели браншове затварят, тъй като не могат да си платят високата цена, а българските жители ги пази това, че са на контролирания пазар и мораториумът, който бе натрапен.

„ Ние в никакъв случай не сме си разрешавали да се месим, нито да даваме препоръки, нито рекомендации на президентската институция. Той извършва функционалностите, които са му отредени по Констутиция “, съобщи социалистът по отношение на разменените реплики сред президента и ръководещите.

Във връзка с бюджета за 2022 година Георги Свиленски съобщи, че той е оптимално виновен и обществен:

„ 20 милиарда за обществена политика – това не се е случвало в никакъв случай до момента. Това не е безконтролно, тъй като става дума за средства не от заеми или от заеми, а са средства планувани точно от прекъсване на обири, на приключване на пари, от повишение на икономическата интензивност в страната “, изясни ръководителят на парламентарната група на “БСП за България “.

По думите му бюджетът е безусловно уравновесен, даже се планува актуализация през месец юли, когато ще бъдат преизчислени пенсиите, т.е. ново покачване на обществените заплащания, които страната би трябвало да прави.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР