Казаното от Кирил Петков за . Всичко направено до момента

...
Казаното от Кирил Петков за . Всичко направено до момента
Коментари Харесай

Митов: Няма ревност, Петков избърза с Македония, а Борисов-3 постигна всичко |

Казаното от Кирил Петков за. Всичко направено досега беше направено в държавното управление Борисов-3. Договореното тогава в този момент добива форма. Вчера не чухме нищо ново - видяхме единствено едно преждевременно посещаване на министър-председателя в Северна Македония. 

Това съобщи някогашният външен министър и народен представител от ГЕРБ Даниел Митов в коридорите на Народното събрание. 

" Може би първо трябваше да отиде в Брюксел или Вашингтон, с цел да обясни изрично българската позиция и да потърси, най-много от Европейска комисия, подпомагане и поддръжка за преговорните позиции, с които България към този момент е влезнала в тези диалози. Тези ноти от през вчерашния ден не са нищо ново - това беше най-лесното от преговорния развой. "

Митов посочи, че въпросът е да се знае какво е получено в подмяна на тази нота и добави, че съгласно него има нещо прикрито, което не се оповестява на българския парламент и общество. 

" Вчерашната имитация на Петков за фашизма също поражда доста огромни въпросителни. Трябва да се обясни дали той е наясно с българската история. Дали е наясно, че вчерашната му позиция обслужва северномакедонското говорене по въпроса и позицията на Комунистическия интернационал преди 1945 година Това, почтено казано, за мен беше огромен проблем. "

Бившият външен министър сподели, че огромните въпроси сред България и Северна Македония са исторически - за правата на българите там и подправянето на историята и " никакви самолетни линии няма да решат този проблем ".

Даниел Митов сподели още, че не чака смяна в държанието на президента Румен Радев през идващия му мандат:

" През първия си мандат той сподели, че не схваща каква роля му отрежда Конституцията. Показа, че това тежко разделяне продължава и че е единственото нещо, което го интересува. Почна да му харесва да инженерства на политическия терен и да прави партии. Ще продължава да се прави на демиург и да управлява и модулира партиите по собствен интерес и облик. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР