Казанлък. За първа година в Казанлък се проведе Панорама на

...
Казанлък. За първа година в Казанлък се проведе Панорама на
Коментари Харесай

В Казанлък се проведе Панорама на професионалното образование

Казанлък. За първа година в Казанлък се организира Панорама на професионалното обучение, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . В панорамата се включиха професионалните и профилирани учебни заведения на територията на общината – Професионална гимназия „ Иван Хаджиенов ”, Професионална гимназия по превоз и транспортен мениджмънт, Профилирана природо-математическа гимназия „ Никола обрешков ”, Професионална гимназия по лека индустрия и туризъм и Профилирана гимназия „ Петко Стайнов ”. До момента, в предходните шест години, професионалните учебни заведения в Казанлък са предтавяли своите благоприятни условия на проведени сходни тържища в регионалния град – Стара Загора.
В Казанлък Панорамата на професионалното обучение бе проведена по концепция на шефовете на професионалните и профилирани учебни заведения. „ Основната задача на това събитие бе да бъде подкрепено професионалното обучение, тъй че то да е потребно за потребностите на бизнеса и най – към този момент да стимулира младежите да търсят своята реализация в България, респективно в Казанлък ”, сподели Сребра Касева, шеф – кабинет на кмета, която посети Панорамата през днешния ден.
Сребра Касева акцентира още, че това е и най – значимата задача на общинското управление в лицето на кмета Галина Стоянова – в Казанлък да се обръща огромно внимание на младежите, тъй че те да останат в града. Началник - кабинет на кмета сподели че това е едно събитие, което Общината поддържа и подкрепя. Общината осигураява благоприятни условия за развиване на капацитета на всяко дете и на всеки младеж, посредством организирането на редица начинания. Една от тях завърши в края на предходната седмица - „ Младите водачи на Казанлък ”, която също стимулира младежите и развива техните благоприятни условия и качества.
В Панорамата Професионална гимназия „ Иван Хаджиенов ” показа специалностите „ Техник на компютърни системи ”, „ Строителен механик ”, „ Машинен механик ” и „ Мехатроника ”. Професионална гимназия по превоз и транспортен мениджмънт бе показана със специалностите „ Автотранспортна техника ”, „ Автомобилна мехатроника ”, „ Електрообзавеждане на транспортната техника ”. Професионалната гимназия по лека индустрия и туризъм показа специалностите „ Организация на хотелиерството ” и „ Кетъринг ”. „ Фризьорство ” е специалността, демонстрирана от възпитаниците на Профилирана гимназия „ Петко Стайнов ”. За идната образователна година гимназията афишира банкет и за специалността „ Козметика ”.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР