Казанлък. Специалността Мехатроника бе представена в рамките на инициативата месец

...
Казанлък. Специалността Мехатроника бе представена в рамките на инициативата месец
Коментари Харесай

Стара Загора: Специалността „Мехатроника” бе представена в рамките на инициативата месец на професиите в Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ в Казанлък

Казанлък. Специалността „ Мехатроника ” бе показана в границите на самодейността месец на специалностите в Професионална гимназия „ Иван Хаджиенов “ в Казанлък, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . В провеждането на събитието се включиха и възпитаници от паралелките „ Компютърна техника и технологии ” и „ Строителство и архитектура ”. „ Това е неоспоримо доказателство, че съумяваме да обединим общи старания, в името на положителното показване “, обявиха уредниците на събитието.
Присъстващите на показване на специалността „ Мехатроника ” имаха опцията да следят елементи от специалността в четири работни ателиета: автоматизирана система за електропневматично ръководство на двойно настоящ цилиндър, измервателна лаборатория, раздели детайлите и направи си накит.
В игрите и надпреварите присъединяване взеха над 30 възпитаници от другите паралелки. Всички преподаватели от направление машиностроене в гимназията бяха жури.
„ Специалността „ Мехатроника ” е една от най-популярните в нашето учебно заведение. Мехатрониката е модерна област от науката и технологиите, отдадена на основаване и действие на машини и системи с следено от компютър придвижване, което се основава на познания в региона на механиката, електрониката и микропроцесорната техника, осведомителните технологии и компютърното ръководство на придвижванията в машините и елементите ”, сподели Марияна Демирева, шеф на учебното заведение.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР