Казанлък. С красив спектакъл на централния площад Севтополис“ тази вечер

...
Казанлък. С красив спектакъл на централния площад Севтополис“ тази вечер
Коментари Харесай

С красив спектакъл на централния площад „Севтополис“ тази вечер в Казанлък се проведе ритуалът по коронясване на царица Роза 2019 Вероника Кънева

Казанлък. С хубав театър на централния площад „ Севтополис “ довечера в Казанлък се организира ритуалът по коронясване на кралица Роза 2019 Вероника Кънева, оповестиха от пресцентъра на община Казанлък . На сцената тя бе съпроводена от двете й подгласнички Стела Владева и Кристияна Митева. Короната на Вероника Кънева съобщи Царица Роза 2018 Михаела Хаджиева:„ Аз носих короната с отговорност и с достолепие представях славата на Казанлък пред целия свят. За мен е чест да предам признака на властта на Долината на розите и да благословя новата й владетелка. “, сподели Царица Роза 2018 към своята наследница, преди да я короняса. „ 116 години ни разделят от първия Празник на розата. Като наследници на основателите на този празник ние имаме историческата привилегия да го предадем на поколенията “, приветства присъстващите Вероника Кънева. „ Аз съм определената да бъда дипломат на града и да разпространявам славата му по света. Искам да пожелая на всички съграждани и посетители на нашия прелестен град доста здраве, останете с аромата на розата постоянно и носете загатна за нашия град в сърцата си! “, сподели в поздрава си Царица Роза 2019.
„ Сега видях Долината, същински, от край до край: ореховите градини, белите пътища, Тунджа и всичкото това поле, окъпано от светлина, посред които е градът – бял, рафиниран, празничен, изкъпан от дъжда и дъхав на трендафили. “, приветства присъстващите на празника Кметът на Казанлък Галина Стоянова, която цитира Почетния жител на Казанлък Петър Константинов с изложение от 1985 година. “Днес Долината на розите и нашият Казанлък са още по – красиви и богати на трендафили, на надарени хора, на доста природа и хубост в очакване на своите 116-ти Празници на розата. “, сподели Галина Стоянова. Кметът на Казанлък пристъпи към ритуала по връчване на Ключа на града на неговата нова владетелка и алегорично му предаване в ръцете на 51–та Царица Роза с пожеланието: „ Освен да обича и съхранява Долината, да я популяризира в далечните и близки друмища на България и света. За да има Казанлък, да е цветущ и за неговата популярност! “.
На церемонията по коронясването участваха Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, който от през днешния ден към този момент е Почетен жител на родния си град, кметът на Бургас Димитър Николов, ръководителят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, общинското управление и общински съветници, Почетни жители на Казанлък през годините, вписаните през днешния ден в Почетната книга Мария Стоянова и Веселин Шивачев, делегации от побратимени на Казанлък задгранични градове.
В дъждовната вечер, като благопожелание да върви по вода на 116-тите Празници на Розата, казанлъчани се любуваха на хубав театър с Танцова групировка „ Елика “ и струнен квартет „ Интро “, огряни с богато фойервек шоу.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР