Казанлък. Пред Паметника на авиаторите в Казанлък днес бе отбелязан

...
Казанлък. Пред Паметника на авиаторите в Казанлък днес бе отбелязан
Коментари Харесай

Стара Загора: Пред Паметника на авиаторите в Казанлък днес бе отбелязан Деня на военновъздушните сили

Казанлък. Пред Паметника на летците в Казанлък през днешния ден бе маркиран Деня на военновъздушните сили, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . На събитието участваха военнослужещи от 61 Стрямска механизирана бригада в Казанлък, жители, възпитаници. Сред формалните посетители бе и о.р.ген. Спас Спасов.
Паметникът е основан през 1942 година със средства на летеца полковник Петко Попганчев.
„ Днешният ден е обвързван с героизма на българите, които през 1912 година за първи път използваха самолета за бойно средство, разузнавайки над съперника в региона на Одрин, а по – късно и хвърляйки ръчни гранати, с цел да всеят смут измежду нашите врагове. Затова сме признателни, по тази причина се гордеем и в днешните сложни времена за нашата авиация ние имаме вяра, че тя още веднъж ще бъде възродена. Очакваме с боязън и вяра, че още веднъж ще имаме хубави, мощни самолети, които да служат на нашето Отечество “, сподели в словото си о.р.ген. Спас Спасов.
Пред Паметника на летците казанлъчани, военнослужещи от 61 Стрямска бригада, о.р.ген. Спас Спасов и внучката на последния комендант на казанлъшкото военно летище Пейо Гавазов сервираха венци и цветя на благодарност.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР