Казанлък. Национален център по природо-математически науки и реновираната сграда на

...
Казанлък. Национален център по природо-математически науки и реновираната сграда на
Коментари Харесай

Стара Загора: Национален център по природо-математически науки и реновираната сграда на Математическата гимназия бяха открити официално в Казанлък

Казанлък. Национален център по природо-математически науки и реновираната постройка на Математическата гимназия бяха открити публично в Казанлък, съобщи кореспонеднт на Радио „ Фокус “ . Сградите бяха осветени от Старозагорския митрополит Киприан в съслужие с казанлъшки свещеници. Министърът на образованието Красимир Вълчев, Областният шеф на Стара Загора Гергана Микова, народни представители, общински съветници и донори бяха измежду формалните посетители на събитието.
„ Инвестицията в Националния природо-математически център е доста скъпа, голяма е за мащабите на Казанлък, даже за мащабите на България. Безценна е обаче учебната политика, това, което целият педагогичен и непедагогически личен състав се стреми да направи. В този център няма да се образоват единствено деца от нашето учебно заведение. Безплатно и налично в свободното си време могат да се образоват възпитаници, както от община Казанлък, по този начин и от цяла България “, сподели в приветствието си шефът на ППМГ „ Никола Обрешков “ Красимир Дамянов.
За заслуги в реализирането на плановете по реорганизация и създаване на постройките, с решение на Педагогическия съвет на Математическата гимназия, с най-високото отличие на Община Казанлък бяха наградени кметът Галина Стоянова и зам.-кметът Даниела Коева.
„ Разширението на Математическа гимназия е една сбъдната фантазия, която датира още от 2010 година. Когато има религия, труд и неизменност, и доста другари, фантазиите се сбъдват, преодоляват се и компликациите, и трудностите “, уточни кметът Галина Стоянова и благодари на всички донори, с помощта на които е реалност разширението на гимназията.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР