Казанлък. Книгата Пътека към изгрева на Петър Динчев е отличена

...
Казанлък. Книгата Пътека към изгрева на Петър Динчев е отличена
Коментари Харесай

Стара Загора: Книгата „Пътека към изгрева” е отличена с първо място в четвъртото издание на Националния конкурс за издадена книга с епическа поезия „Шипка 2018”

Казанлък. Книгата „ Пътека към изгрева ” на Петър Динчев е отличена с първо място в четвъртото издание на Националния конкурс за издадена книга с епическа лирика „ Шипка 2018 ”, сподели за Радио „ Фокус “ един от уредниците на състезанието - Татяна Бърч, секретар на Народно читалище „ Светлина – 1861 “ в град Шипка, община Казанлък. Тя разясни, че уредник на поетичната демонстрация е и Съюзът на българските писатели.
В отличената книга са включени 15 монологични поеми, с имена на герои от революционното ни минало - „ Георги Раковски ”, „ Тонка Обретенова ”, „ Васил Левски ”, „ Матей Преображенски “, „ Захарий Зограф и други На специфична гала в читалището в Шипка създателят е изнесъл рецитал с монологичните си поеми от наградената книга. Грамота от името на Община Казанлък и Народно читалище „ Светлина – 1861 ” - Шипка, парична премия, плакет „ Севт ІІІ ”, направен от Христо Гъдев Шипка, и алена роза е получил създателят на „ Пътеки към изгрева ” Петър Динчев. Той е изказал огромната си признателност за топлия банкет и високото отличие, което му е гласувано, с оценяването на книгата му в четвъртия конкурс за издадена епическа лирика „ Шипка 2018 ”.
Журито, оценявало литературните произведения, в състезанието е формирано от потвърдили се в българската литература създатели – Петър Ангелов, Матей Шопкин и Георги Георгиев.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР