Казанлък. Изцяло е нормализирана обстановката в село Горно Черковище, община

...
Казанлък. Изцяло е нормализирана обстановката в село Горно Черковище, община
Коментари Харесай

Изцяло е нормализирана обстановката в село Горно Черковище, община Казанлък, под 24-часово наблюдение е река Гюрля

Казанлък. Изцяло е нормализирана ситуацията в село Горно Черковище, община Казанлък, под 24-часово наблюдаване е река Гюрля, сподели за Радио „ Фокус ” кметът на селото Антон Антонов. Той и доброволци непрестанно ревизират проблематичните места по реката и след прекъсване на преваляванията благодарение на техника ще бъдат отстранени насъбраните наноси от последните дни. Антонов разясни, че коритото на реката е почиствано преди месеци с доброволния труд на поданици на селото.
Преди два дни водите на река Гюрля излязоха от коритото вследствие на изобилните превалявания в региона на Казанлък. Бяха наводнени пешеходни мостове, отчасти - дворни места, лозе и черешова градина. Няма наводнени постройки.
Кметът на Горно Черковище увери, че притежателите на наводнените дворове ще подадат молба за еднократна финансова помощ към Дирекция „ Социално подкрепяне ”, която би трябвало да бъде гласувана от Общинския съвет. Антон Антонов разясни, че поддържа непрекъсната връзка с „ Гражданска отбрана ”, пожарната и Общината за обстановката в селото.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР