Казахстанските власти не са налагали забрани за износ на каквито

...
Казахстанските власти не са налагали забрани за износ на каквито
Коментари Харесай

Казахстан отрича за спрян внос на руски стоки

Казахстанските управляващи не са налагали забрани за експорт на каквито и да било артикули за Русия по отношение на антируските наказания. Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на търговията и интеграцията на републиката.

" По мотив публикуваната в медиите информация за възбраната за продажба на 106 типа артикули на Русия заради наказания, Министерството на търговията и интеграцията на Казахстан публично декларира, че това е погрешно. Търговските връзки сред Казахстан и Русия са напълно контролирани в сходство с наредбите на Договора за Евразийския стопански съюз. Не са открити забрани за експорт на каквито и да е артикули в Руската федерация по отношение на анти- Руски наказания ", показват от ведомството.

" В сходство със законодателството на Казахстан, по отношение на такива артикули е належащо да се получи подобаващ лиценз за експорт, импорт и пренос. Системата за надзор на износа е специфична област на комерсиалната политика, която включва приемане на позволения, нужни за импорт, експорт и пренос на артикули с двойна приложимост. Експортният надзор е от националната подготвеност, което е планувано и от Договора за ЕАЕС ", обясниха от пресслужбата.

От ведомството прецизираха, че 106-те типа артикули, които заместник-министърът на търговията и интеграцията на Казахстан Кайрат Торебаев загатна по-рано в отговор на журналистически въпрос в коридорите на Народното събрание, са включени в листата на стоките с двойна приложимост. В същото време, както обясниха от министерството, експортният надзор на тези артикули се прави повече от 20 години в сходство с интернационалните режими за експортен надзор.
 Казахстан стопира износа на чипове и електроника към Русия
Казахстан стопира износа на чипове и електроника към Русия

Забранява се и износа на дронове и елементи за тях

Припомняме, че Казахстан разгласи по-рано в четвъртък, че е спрял износа на 106 типа артикули за Русия. 

" Казахстан изнася всички типове артикули, като се изключи 106 характерни типа артикули (които) трябваше да ограничи ", заяви организация Kazinform, цитирайки заместник-министъра на търговията и интеграцията Кайрат Торебаев.

Според осведомителната организация Торебаев е декларирал, че Казахстан е наложил ограничавания особено върху износа на дронове, техните съставни елементи, чипове и специфична електроника за Русия.

Казахстан " не създава тези артикули, а единствено ги внася ", цитира Торебаев.
 70% растеж на съветските компании в Казахстан
70% растеж на съветските компании в Казахстан

Търсене на нови пазари

Миналия месец президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев сподели по време на конференция с немския канцлер Олаф Шолц в Берлин, че страната му, натрапен от Запада на Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР